Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (5.5.)

utorok, 5. máj 2015 08:44 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (5.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (5.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z majstrovstiev sveta v hokeji 2015.

MS 2015

DÁNSKO: Dánsku hokejovú reprezentáciu doplní útočník Oliver Bjorkstrand. Talentovaný mladík ukončil svoju klubovú sezónu v  Portlande Winterhawks a tak stihne posilniť svoj národný tím. Prvýkrát by si na tohtoročných MS mal obliecť najcennejší dres v stredu proti Rusku.

RUSKO: Ruský mančaft dopísal na súpisku obrancu Dynama Moskva Andreja Mironova, ktorý by mal v zostave nahradiť zraneného Jevgenija Birjukova. Mironov dostal prednosť pred bekom Michailom Grigorjevom z Torpeda Nižnij Novgorod.

NHL

NEW JERSEY: Novým generálnym manažérom New Jersey Devils sa stal Ray Shero, ktorý naposledy pôsobil na rovnakej pozícii v organizácii Pittsburghu Penguins. Doterajší GM New Jersey Lou Lamoriello ostáva v štruktúrach amerického celku ako prezident klubu.

KHL

CHANTY-MANSIJSK: Obranca Tomáš Starosta z HC Slovan Bratislava opúšťa slovenskú metropolu a vracia sa do Jugry Chanty-Mansijsk, kde už v minulosti pôsobil. 33-ročný zadák sa s ruským mančaftom dohodol na ročnom kontrakte.

JAROSLAVĽ: Vedenie Lokomotivu Jaroslavľ už viac neráta so službami útočníka Martina Thörnberga a obrancu Jonasa Holosa. Obaja hokejisti si tak budú musieť v lete nájsť nové pôsobiská.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Vedenie HK Nitra začalo letnú prípravu na suchu pre nasledujúci ročník 2015/2016, v ktorom sa tím spod Zobora predstaví aj v hokejovej Lige majstrov. „Corgoni“ trénujú v tomto zložení:
Brankári: Adam Trenčan, Frederik Foltán
Obrancovia: Dušan Milo, Peter Ordzovenský, Filip Kuzma, Michal Guoth, Jakub Garay, Peter König sa pripojí v utorok
Útočníci: Filip Bajtek, Juraj Štefanka, Miroslav Pupák, Edmund Piačka, Lukáš Tábi, Matej Bene, Samuel Buček, Marek Slovák sa pripojí v utorok, Lukáš Novák sa ospravedlnil, Jozef Stümpel (individuálna príprava)