Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.)

streda, 6. máj 2015 10:27 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Katalánci dnes rozbehnú svoj súboj o účasť vo finále Champions League. Stáť budú proti nemeckému súperovi, Bayernu. Real včera nevykročil k Španielmi vysnenému El Clásicu, ale k dispozícii má ešte domácu odvetu. Zverenci Luisa Enriqueho začínajú pred vlastným publikom a doma sú v úlohe favorita. Zaváhanie môže mať fatálne následky. Výkop je naplánovaný, tradične, na 20:45.

BARCELONA: Zranený Jéremy Mathieu vynechá úvodný semifinálový zápas Barçy s Bayernom Mníchov. Francúzskeho obrancu zo súpisky vyškrtlo zranenie achillovky. (Goal)

REAL MADRID: Real nevstúpil do semifinále Ligy majstrov ideálne a prehral na pôde Juventusu 1:2. Jednoduché to nebude mať ani v najbližších dňoch. V nedeľu v lige privíta Valenciu a streda prinesie odvetu s turínskym celkom.

VALENCIA: Brazílsky stredopoliar Filipe Augusto veľa futbalových kvalít v zostave Los Che neukázal a po skončení sezóny pôjde z hosťovania späť do kmeňového Rio Ave. (tuttomercato)

ATLÉTICO MADRID: Do leta 2020 sa v Madride hodlá zdržať Saúl Ñiguez. Mladý záložník v akuálnej sezóne nastúpil na 21 duelov, čo mu stačilo, aby nadobudol presvedčenie, že práve tu chce odohrať značnú časť kariéry. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: 23-ročný stredopoliar Koke uviazol v hľadáčiku Chelsea a za 30 miliónov libier by mohol patriť im. Angličania sú, údajne, ochotní „pribaliť“ aj brazílskeho ľavého obrancu Filipeho Luisa, ktorý prestupoval práve z Atlética. (Express)

VILLARREAL: Z krízy môže mužstvo vytrhnúť návrat kapitána Bruna Soriana. Ten mal zlomenú kosť v lýtku, ale teraz je pripravený zasiahnuť do bojov. Žlté ponorky hrajú najbližšie proti Elche a pokúsia sa pretrhnúť šnúru deviatich duelov bez výhry. (mundodeportivo)

BILBAO: Predĺženie zmluvy s Los Leones hlási Španiel Carlos Gurpegi. Jeho pôsobenie v Bilbau začalo v roku 2002 a ešte minimálne v budúcej sezóne trvať bude. (Skysports)

MÁLAGA: 33-ročný útočník Javi Guerra by sa rozhodne nebránil zotrvaniu v Andalúzii, no kluby túto možnosť príliš nezvažujú. Všetko nasvedčuje tomu, že po sezóne pôjde naspäť do Cardiffu, odkiaľ odišiel do La Ligy na hosťovanie. (tuttomercato)