Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko

štvrtok, 7. máj 2015 09:36 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nórsko | zdroj: © TASR

Máme za sebou štvrtý zápas na MS, v ktorom sme prehrali s Nórskom 3:2, hoci sme viedli 2:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (6) – Za góly v tomto zápase nemohol, tie idú na vrub obrany, ale tiež nepredviedol prakticky žiadne extra zákroky, podobné tým z minulých víťazných zápasov. Laco si svoje miesto obhájil, pričom budeme od neho ešte potrebovať zázraky, len aj on musí vidieť na puk...

Andrej Meszároš (3) – Z hrdinu minulých zápasov sa stal tentoraz jeden z hlavných strojcov našej prehry. V najnevhodnejšom čase sa nechal stupídne vylúčiť, keď absolútne nezmyselne pichol hokejkou Martinsena, čím nám zobral reálne nádeje aspoň na remízu.

Dominik Graňák (4) – Pri druhom inkasovanom góle nemá čisté svedomie, keďže nedokázal zabrániť prihrávke spoza brány, ktorá bola základom vyrovnania. Zápas zakončil s jedným mínusovým bodom, čo je pre obrancu prvej formácie zlá bilancia a o mnohom hovorí.

Milan Jurčina (5) – Vzhľadom na to, že ho tréneri posielajú na ľad ako praváka strelca od modrej, je jedna strela za zápas veľmi málo. V defenzíve opäť nemal problém a tiež sa nenechal vylúčiť, čo je malé pozitívum.

Michal Sersen (4,5) – V tomto zápase bol naším najvyťažovanejším hráčom, keď hral takmer polovicu tretej tretiny. Vtedy pomohol nielen v oslabeniach, ale tiež dvomi strelami. Lenže aj tak najviac ostane v pamäti, že práve on nevyčistil priestor pred bránou pri vyrovnávajúcom góle a ešte aj puk tečoval do vlastnej brány.

Marek Ďaloga (5,5) – Vyhlásili ho za nášho najlepšieho hráča. Dalo by sa síce o tom polemizovať, ale pravdou je, že patril k tým lepším. Strelil pekný gól, mal plusový bod, lenže po jeho vylúčení sme inkasovali z presilovky rozhodujúci gól. Ak by podpisoval zmluvu s Kazaňou až po tomto zápase, nedostal by ani o rubeľ navyše, no zrejme ani menej.

Juraj Mikuš (5,5) – Tréneri ho vrátili do hry a nepomýlili sa. Nebol síce nejakou výraznou oporou, ale tiež nesklamal. Nahral na gól Ďalogovi, mal plusový bod a nebol vylúčený, čo by za to niektorí dali...

Ivan Baranka (4) – Nedostúpil k Nörstebövi pri víťaznom góle, čím mu dal taký obrovský priestor na manévrovanie, čo nórsky hrdina bez väčšej námahy musel využiť. K tomu absolútne zbytočne fauloval a poslal nás do troch, čo nám minimálne nepomohlo.

Libor Hudáček (5) – Pri našom prvom góle urobil veľmi dobrú prácu, ktorá bola základom úspechu. No to zostáva asi jediným výrazným pozitívom. Od útočníka prvej formácie sa čaká viac, nie iba jedna strela a mínusový bod.

Tomáš Surový (5) – V prvej tretine ukázal, aký je ofenzívny rozdiel medzi ním a Kopeckým, pretože nášho exkapitána v tomto smere výrazne prevýšil aj za pár minút. Lenže vo zvyšku zápasu tiež ukázal, že v defenzíve za Kopeckým výrazne zaostáva. Predviedol viacero hlúpostí a mínusový bod je reálnym obrazom jeho celkového výkonu.

Marián Gáborík (5) – Ak si niekto myslel, že proti Slovincom sa nabudil a teraz bude hrať ako utrhnutý z reťaze, veľmi sa mýlil. Viac sa podobal na toho zaseknutého Gáboríka z úvodu turnaja, pri úspešnej presilovke síce dobre zapracoval, ale to je na milionára z NHL veľmi slabá vizitka. Zápas zakončil s mínuskou, čo odzrkadľuje jeho prínos.

Richard Pánik (5) – Pred týmto zápasom si asi nedal dvojité espreso, respektíve si ho možno objednal, ale určite nedopil. Snažil sa síce hrať energicky, ale oproti minulým zápasom to nebolo ono.

Mário Bližňák (5) – Opäť si svoje odohral. Ako brániaci center zvládol úlohu smerom dozadu, lenže na kvalitnú hru dopredu nemá schopnosti. V minulých zápasoch to bolo aspoň trochu nahradené odhodlaním, no teraz druhý útok nebol tak viditeľný.

Milan Bartovič (4) – Hneď v druhej minúte mu rozhodcovia ukázali „panenku,“ čo výrazne ovplyvnilo zápas z jeho pohľadu. Pretože následne sa už nedostal do tempa, nevystrelil na bránu a v tretej tretine už ani nehral. Že by najbližšie tribúna?

Tomáš Jurčo (4,5) – Má síce plusový bod, lenže o ten sa mu postarali obrancovia. Od Jurča sa čaká výrazne viac, pričom už neobstoja reči o aklimatizácii. Občas sa síce trochu pohrajká s pukom, ale my od neho potrebuje góly, body a dobre odohrané sekundy.

Marek Viedenský (4,5) – Ak by sa o výsledok bil celý zápas tak, ako po konci stretnutia, za čo bol dodatočne vylúčený, možno by to vyzeralo ináč. Minutáž sa mu síce postupne zvyšovala, ale to negradoval jeho výkon. Musí ako center lepšie spojiť útok, od ktorého čakáme výrazne viac.

Tomáš Tatar (5) – Bod do štatistík si síce opäť pripísal, ale zatiaľ viac zaujal na turnaji rečami ako skutkami. Toto je krátky turnaj, tu sa musí zaberať okamžite. Priestor ako ofenzívny líder dostal, no zatiaľ ním pohŕda.

Vladimír Dravecký (4) – Energia, akou vstúpil do turnaja bola skvelá, lenže toto bol už štvrtý zápas. Pri víťaznom góle tiež urobil chybu, keď nechal súperovi priestor na strelu. Bude musieť opäť zabojovať o miesto, ak nie, aj na tribúne je miesto.

Patrik Lušňák (5) – Snaží sa hrať jednoducho, čo treba kvitovať, ale zrejme mu trochu došli sily, hoci to znie zvláštne, keď hrá iba čosi viac ako desať minút. Nebol to ten Lušňák, ktorý sa v minulých zápasoch páčil.

Marko Daňo (4,5) – Vrátil sa tam, kde mu patrilo miesto počas pôsobenia v Slovane. Musí sa vrátiť k hre, ktorá ho zdobila v Columbuse. Zatiaľ jeho najhorší zápas na turnaji.

Michel Miklík (5,5) – Celkovo hral síce iba necelých šesť minút, ale tréner mu veril v rozhodujúcich okamihoch. No to bolo skôr vďaka tomu, že sa už nemohol pozerať na to, ako iné krídla boli totálne bezzubé. A Miklík nás takmer aj vykúpil.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon