Main Content

Elitná zostava stredajších zápasov MS v hokeji (6.5.)

štvrtok, 7. máj 2015 09:20 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava stredajších zápasov MS v hokeji (6.5.)
Elitná zostava stredajších zápasov MS v hokeji (6.5.) | zdroj: © TASR

V stredu sa na MS v hokeji 2015 odohrali ďalšie štyri zaujímavé súboje. Ktorým hráčom sa najviac darilo? Predstavujeme Vám Elitnú zostavu včerajšieho dňa majstrovstiev sveta v hokeji 2015.

Brankár

Edgars Masalskis (Lotyšsko) Bilancia: 35 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,2% úspešnosť zásahov

Spomedzi brankárov v stredu najviac hviezdil skúsený 35-ročný gólman Edgars Masalskis. Brankár, ktorého majú živo v pamäti aj popradskí fanúšikovia, kde rodák z Rigy odchytal deväť stretnutí, sa proti favorizovanému Švajčiarsku prezentoval vynikajúcim výkonom, keď pochytal 35 streleckých pokusov súpera. Za svoj chrbát pustil iba jeden puk a výraznou mierou sa podpísal pod dvojbodový zisk lotyšského národného výberu, ktorý zdolal „helvétov“ 2:1 po predĺžení. Vynikajúco zatienil svojho švajčiarskeho soka Reta Berru, na ktorého v zápase smerovalo len 21 pukov.

Obrancovia

Aaron Ekblad (Kanada) Bilancia: 1+1

Pred Edgarsom Masalskisom by sa v stredu na základe svojich výkonov s určitosťou premával talentovaný obranca Floridy Panthers Aaron Ekblad. Minuloročná draftová jednotka sa v devätnástich rokoch zaradila medzi hráčov NHL s najväčším potenciálom a vďaka svojim výborným výkonom si vyslúžila miestenku v nadupanej kanadskej reprezentácii, ktorá v stretnutí so Švédskom dokázala otočiť nepriaznivý stav 3:0 a zápas napokon vyhrala 6:4. Výraznou mierou sa pod výhru podpísal aj mladý bek, ktorý si do štatistík zapísal gól, asistenciu i tri plusové body.

Mattias Norstebo (Nórsko) Bilancia: 2+0

Najväčšou hviezdou stretnutia medzi Slovenskom a Nórskom sa stal obranca severského reprezentačného tímu Mattias Norstebo. Mladý, 19-ročný obranca švédskeho Brynäsu sa uviedol pred očami hokejovej verejnosti vo výbornom svetle, keď ambiciózny slovenský celok, ktorý v zápase vyhrával 2:0 potopil dvomi presnými zásahmi. Pre nórskeho zadáka to boli vôbec prvé dva kanadské body na seniorskom svetovom šampionáte a hneď mali pre „vikingov“ trojbodovú príchuť. Nórsko zdolalo Slovensko 3:2 a Norstebo bol na konci stretnutia vyhlásený za najlepšieho hráča svojho mančaftu.

Útočníci

Taylor Hall (Kanada) Bilancia: 1+1

Útočný trojlístok v našej Elitnej zostave otvára forward Taylor Hall, ktorý je momentálne najproduktívnejším hráčom majstrovstiev sveta. Krídeník Edmontonu Oilers pritom v národnom výbere „javorových listov“ nedostáva príliš veľký priestor. V súboji so Švédskom strávil na ľade menej ako dvanásť minút, no aj to mu stačilo na to, aby prihral na víťazný gól svojho tímu a k asistencii pridal aj jeden presný zásah.

Jevgenij Malkin (Rusko) Bilancia: 0+2

Skvelým výkonom sa v stredu uviedol aj hviezdny útočník Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin. Jeden z najlepších hokejistov súčasnosti sa v závere sezóny v National Hockey League trápil a v úvodných stretnutiach majstrovstiev sveta v hokeji 2015 sa mu taktiež príliš nedarilo. V dueli s Dánskom sa ruská zborná prezentovala priemerným výkonom, ktorý zverencom Olega Znaroka stačil na víťazstvo 5:2. „Geno“ sa v zápase prezentoval dvomi gólovými prihrávkami, do štatistík si pripísal dva plusové body a svoj dobrý výkon potvrdil aj výbornou 61,11% úspešnosťou na vhadzovaniach.

Lauris Darzinš (Lotyšsko) Bilancia: 0+2

Útočný trojlístok uzatvára lotyšský krídelník Lauris Darzinš. Skúsený útočník pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige od jej vzniku a svoje kvality potvrdil aj v zápase so Švajčiarskom, v ktorom Lotyši zvíťazili 2:1 po predĺžení. 30-ročný hokejista, ktorý bol v roku 2003 draftovaný v deviatom kole z celkovej 268. pozície organizáciou Nashvillu Predators mal prsty v oboch presných zásahoch svojho celku a v zápase sa radil medzi najvyťaženejších forwardov svojho tímu.