Main Content

Depay do Manchestru United za 30 miliónov eur: Splnil sa mi sen!

štvrtok, 7. máj 2015 17:05 | Autor: TASR

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: © TASR

Manchester 7. mája (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United sa dohodol s holandským šampiónom PSV Eindhoven na prestupe reprezentanta "Oranjes" Memphisa Depaya. "Červení diabli" z Old Trafford za neho zaplatia 30 miliónov eur. Informovala agentúra Reuters.

"PSV a Manchester United dosiahli dohodu o prestupe Memphisa," uviedol v stručnej informácii na oficiálnom webe PSV Eindhoven. Dvadsaťjedenročný talentovaný útočník už odohral v reprezentácii vicemajstrov sveta z 2010 a bronzových z MS 2014 pätnásť zápasov, v ktorých strelil dva góly. Za PSV nastúpil v Eredivisie v 88 zápasoch s bilanciou 38 gólov, celkovo v 122 súťažných zápasoch nastrieľal 49 gólov. V aktuálnom ročníku je s 21 presnými zásahmi najlepším strelcom súťaže.

"Do Manchestru sa veľmi teším, splnil sa mi sen. Ďakujem všetkým v Eindhovene, ktorí vo mňa verili a podporovali ma. Verím, že v novom klube získam množstvo trofejí," napísal mladý kanonier na sociálnej sieti Twitter.

Depaya po otvorení prestupového obdobia v lete čakajú na Old Trafford lekárske testy a nasledovať bude slávnostný podpis kontraktu.