Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (8.5.)

piatok, 8. máj 2015 09:06 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (8.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (8.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z majstrovstiev sveta v hokeji 2015.

MS 2015

BIELORUSKO: O obrovské prekvapenie v slovenskej skupine B sa postarali bieloruskí reprezentanti, ktorí zdolali americký výber 5:2 a s desiatimi bodmi vedú tabuľku pred prenasledovateľmi z Fínska, Ruska a USA s deviatimi bodmi. Zverenci kouča Vladimíra Vůjtka majú na svojom konte po štyroch stretnutiach 7 bodo a po víťazstve Bieloruska sa im výrazne skomplikovala situácia v skupine. 

NHL

JACK ADAMS TROPHY: O Jack Adams Trophy určenú najlepšiu koučovi National Hockey League sa uchádza trojlístok Bob Hartley (Calgary Flames), Peter Laviolette (Nashville Predators) a Alain Vigneault (New York Rangers).

EDMONTON: Generálny manažér Edmontonu Oilers Peter Chiarelli sa počas majstrovstiev sveta v hokeji stretol s trénerom Toddom McLellanom a hovoril s ním o jeho možnom pôsobení na lavičke kanadského tímu.

KHL

CSKA: Podľa najnovších informácií na odchode z Kontinentálnej hokejovej ligy je člen širšej ruskej hokejovej reprezentácie Nikita Zajcev, ktorý by mohol v budúcej sezóne obliekať dres jedného z klubov National Hockey League.

SPARTAK: Moskovský Spartak by mal do svojich radov získať kanadského beka Chaya Genowaya z Dinama Riga, ktorý v minulej sezóne v 59 dueloch pozbieral veľmi solídnych 23 kanadských bodov.