Main Content

Analýza Ligy majstrov: Schalke - Inter Miláno, Tottenham - Real Madrid

streda, 13. apríl 2011 13:44 | Autor: Martin Gregor

Analýza Ligy majstrov: Schalke - Inter Miláno, Tottenham - Real Madrid
Analýza Ligy majstrov: Schalke - Inter Miláno, Tottenham - Real Madrid | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Včerajšie súboje Ligy majstrov priniesli mená prvých dvoch semifinalistov tohto ročníka. Manchester United postúpil cez svojho odvekého rivala z Lodýnskej Chelsea a Barcelona podľa očakávaní vyradila ukrajinský Shakhtar Donetsk. Zástupcovia týchto klubov budú večer netrpezlivo sledovať vývoj dnešných zápasov, pretože výsledok stretnutia Interu so Shalke 04 prinesie meno semifinálového súpera pre United a zápas Tottenhamu s Realom Madrid meno súpera pre Barcelonu.

Schalke 04 – Inter Miláno, 20.45

Prvý zápas tejto štvrťfinálovej série skončil výsledkom, ktorý neočakával snáď nikto. Hoci sme nevylučovali úspech nevyspytateľného Schalke ich víťazstvo 2:5 na San Siro šokovalo celú futbalovú verejnosť. V krásnom zápase, počas ktorého si však dala obrana Interu deň voľna hral posledný nemecký zástupca v pohárovej Európe veľmi dobrý futbal a zaslúžene zvíťazil.

Už minule sme spomínali, že Schalke je mužstvo dvoch tvári. Znie to priam neuveriteľne, ale tento tím, ktorý je momentálne blízko k postupu medzi štyri najlepšie mužstvá Európy bol pred dvoma týždňami len krôčik od zostupových priečok v nemeckej Bundeslige. Momentálne sú na deviatom mieste, ktoré je veľmi vzdialené miestenkám do pohárovej Európy v budúcej sezóne. Bez ohľadu na to, ktorý tréner ich viedol, v Lige majstrov už od úvodu ročníka predvádzajú oveľa lepšie výkony ako v domácej súťaži. My sme sa preto naučili odlišovať pri výbere vhodného tipu na ich zápasy výkony z Bundesligy a z Ligy šampiónov.

Hráči Schalke 04 hrali v domácej Veltins Aréne v tejto sezóne Champions League štyri stretnutia, pričom vo všetkých zvíťazili. Postupne zdolali Benfiku (2:0), Hapoel Tel Aviv (3:1), Lyon (3:0) a naposledy v osemfinále aj Valenciu (3:1). Ani v jednom prípade sa nemuseli strachovať o víťazstvo do posledných minút, keďže vždy zvíťazili aspoň dvojgólovým rozdielom. V troch zo štyroch prípadov padli viac ako 3 góly, čo nám signalizuje vhodný tip na dnešný zápas.

Do Interu Miláno ako posledného zástupcu talianskeho futbalu v tejto pohárovej sezóne vkladá celý apeninský poloostrov veľké nádeje. Nie nadarmo prezývajú Taliani v poslednom období tento klub „Inter Italia”. Domáca prehra 2:5 z prvého zápasu so Schalke však nedáva modro-čiernym takmer žiadnu šancu na postup medzi najlepšiu štvorku.

V posledných troch zápasoch Interu na ihriskách súperov v rámci LM padlo až 12 gólov. Naposledy v Bayerne ich bolo 5, predtým prehrali jasne 3:0 s Brémami a 3:1 v Tottenhame. Keď berieme do úvahy aj posledný výsledok so Shalke, v ktorom padlo až sedem gólov náš tip na OVER 2,5 je úplne jasný. Nevyhýbame sa ani tipu OVER 3.5, ktorý odporúčame odvážnejším tipujúcim.

Tip na góly podporujú aj ďalšie štatistiky. V oboch tímoch nájdeme vynikajúcich strelcov. Samuel Eto’o je napríklad najlepším strelcom tohto ročníka Ligy majstrov (s Messim a Gomezom), Raúl na strane Schalke strelil v lige majstrov už neuveriteľných 70 gólov.

Náš tip: OVER 2,5 [ kurz 1,75 na BetClic ] 
Náš tip risk: OVER 3,5 [ kurz 2,80 na BetClic ]


Tottenham – Real Madrid, 20.45

V druhej dnešnej štvrťfinálovej odvete privíta na domácom štadióne v Londýne Tottenham momentálne vo skvelej forme hrajúci Real Madrid. Práve aktuálna forma zohrá aj dnes najdôležitejšiu úlohu. Tottenham ju má žiaľ v poslednom období veľmi zlú.

Redknappovi zverenci odohrali od 22. februára 7 stretnutí, v ktorých sa len v jednom prípade tešili z víťazstva (cez víkend porazili doma Stoke 3:2). Až v štyroch stretnutiach remizovali, čo je horšie v troch prípadoch s mužstvami zo spodnej časti  Premier League, ktoré mali v tejto fáze sezóny bezpodmienečne zdolať (Wigan, Wolves, West Ham). Prehru síce utrpeli len jednu, no práve s dnešným súperom. Z Madridu si odniesli minulý týždeň debakel 4:0.

Forma Realu Madrid je v závere sezóny naopak fantastická. Ak existuje obdobie, v ktorom sa môže Biely balet rovnocenne konfrontovať s Barcelonou je to práve teraz. Real strieľa góly ako na bežiacom páse a popri tom má skalopevnú obranu. Do formy sa dostávajú aj hráči, s ktorými sa moc nepočítalo. Napríklad drahá akvizícia z minulej sezóny Kaká hrá po zranení konečne tak, ako od neho očakávalo vedenie klubu. V útoku majú Madridčania doslova pretlak kvalitných hráčov a to sú niektorí ešte zranení. Napríklad taký Adebayor potvrdil správnosť príchodu do Mourinhovo mužstva dvoma gólmi práve do siete Tottenhamu. Nuž Barcelona sa má počas blížiacich sa štyroch „El-Classico” v priebehu 18 dní na čo tešiť (a spolu s nimi aj my). Teraz ale trochu predbiehame, keďže postup Tottenhamu cez Real je stále ešte matematický možný.

Bilancia Realu Madrid z posledných 8 zápasov je 7 víťazstiev a jedna prehra. Počas týchto 8 stretnutí strelili 24 gólov, čo predstavuje priemer 3 na zápas. Až v piatich prípadoch neinkasovali. Ani raz neskórovali do siete Sportingu Gijon, práve v tom jedinom zápase, v ktorom šokujúco prehrali. Brať pri výbere vhodného tipu ohľad na túto nečakanú prehru spred dvoch týždňov by ale bola veľká chyba, keďže Real nasledujúcimi víťazstvami 4-0 nad Tottenhamom a 0-3 v Bilbau potvrdil, že je stále vo výbornej forme.

Taktika Tottenhamu bude v úvode zápasu jasná. Ak si chce prinavrátiť postupovú nádej už v úvodnom polčase sa bude musieť dostať do vedenia, najlepšie viacgólového. Očakávame preto mimoriadne ofenzívny futbal zo strany domácich, čo však bude znamenať viaceré medzery v ich obrane. Pri pohľade na aktuálnu formu Tottenhamu v kontraste s formou Realu si myslíme, že Biely Balet už v prvom polčase využije jedno z rýchlych prečíslení a dostane sa do vedenia. My budeme bez váhania tipovať víťazstvo hostí, ktoré nám ponúka stávková kancelária BetClic s pomerne lákavým kurzom 2,25.

Náš tip: Víťazstvo Realu Madrid [ kurz 2,25 na BetClic ]