Main Content

Hamšík chce priviesť Neapol do finále: Máme tím, ktorý je schopný uspieť

streda, 13. máj 2015 15:05 | Autor: TASR

Hamšík chce priviesť Neapol do finále: Máme tím, ktorý je schopný uspieť
Hamšík chce priviesť Neapol do finále: Máme tím, ktorý je schopný uspieť | zdroj: © TASR

Neapol 13. mája (TASR) - Taliansky futbalový klub SSC Neapol prežíva najlepšiu sezónu na európskom fóre od sezóny 1988/1989.

Vtedy Diego Maradona a spol. získali Pohár UEFA a tím slovenského kapitána Mareka Hamšíka má teraz šancu veľký úspech zopakovať. Neapol je v semifinále Európskej ligy a o postup do finále 27. mája vo Varšave zabojuje vo štvrtok v odvete v Kyjeve proti Dnepru Dnepropetrovsk. Prvý zápas sa skončil nerozhodne 1:1.

"Máme tím, ktorý je schopný uspieť v každej súťaži, vedený koučom, ktorý má na konte viacero európskych titulov. Potešili sme už našich priaznivcov ziskom trofejí v Taliansku. Ak by sme ale vyhrali Európsku ligu, bolo by to niečo výnimočné, niečo, čo by si Neapol navždy pamätal. Fanúšikovia sú našim dvanástym hráčom a vždy stoja za mužstvom. Ich podpora nám pomáha byť úspešnými. Ani si neviem predstaviť ich reakciu, ak by sme súťaž vyhrali - bola by to veľká párty," povedal Hamšík v rozhovore pre oficiálnu stránku UEFA.

Slovensky reprezentant vyzdvihol prínos trénera Rafaela Beniteza k úspešnému ťaženiu SSC. Kouč "Partenopei" sa môže stať prvým trénerom, ktorý vyhrá EL s troma klubmi. V roku 2004 získal Pohár UEFA s Valenciou, v roku 2013 EL s Chelsea Londýn. Vyrovnal by tak počet troch trofejí, ktoré v súťaži drží legendárny Talian Giovanni Trapattoni. Okrem toho vyhral Ligu majstrov s FC Liverpool (2005) a s "The Reds" aj európsky Superpohár: "Je to skúsený tréner, ktorý nás určite dobre pripraví na dosiahnutie stanovených cieľov. Nechá si poradiť, dobre komunikuje so svojim štábom. Všetci chceme získať európsku trofej."

Hamšík v tejto sezóne EL zaznamenal v 11 vystúpeniach štyri góly. Ešte o tri viac má na konte Argentínčan Gonzalo Higuain. "On je výnimočný, len sa pozrite, koľko gólov nastrieľal za posledné dve sezóny. Ale vždy sme mali nadaných hráčov, aj keď teraz máme asi najviac konkurencieschopný káder, odkedy som v Neapole," tvrdí slovenský reprezentant. Jeho tím po triumfe 4:1 na ihrisku Wolfsburgu vo štvrťfinále mnohí odborníci pasovali za favorita celej súťaže. "Nemyslím si to. Každý zápas je iný, ale boli sme šťastní, že sa nám s Wolfsburgom podaril dobrý výsledok. Potešilo nás, že sme v semifinále, ale neuspokojilo nás to - chceme ísť do finále."