Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (17.5.)

nedeľa, 17. máj 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (17.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (17.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z majstrovstiev sveta v hokeji 2015.

MS 2015

ZÁVEREČNÝ PROGRAM: Dnes sa končí svetový šampionát v Česku. Program medailových súbojov:
Súboj o bronz: USA – Česko (16:15 hod)
Finále: Kanada – Rusko (20:45 hod)

NHL

DETROIT: Kouč Mike Babcock sa pre zámorské médiá vyjadril, že budúci týždeň zverejní svoje definitívne stanovisko ohľadom jeho pokračovania v organizácii Detroitu Red Wings.

COLORADO: Organizácia Colorada Avalanche si na tohtoročných majstrovstvách sveta vyhliadla útočníka nórskej reprezentácie Andreasa Martinsena. 24-ročný forward podpísal s „lavínami“ ročný kontrakt.

KHL

JEKATERINBURG: Novou posilou Avtomobilistu Jekaterinburg sa stal obranca Nikolaj Timašov, na ktorého doposiaľ vlastnili práva predstavitelia Metallurgu Magnitogorsk. Ruský tím do svojho tímu priviedol aj Petra Koukala, Daniila Junuševa, Alexandra Černikova.

SOČI: Defenzívu klubu HK Soči vystuží skúsený bek Alexej Semjonov, ktorý naposledy obliekal dres Viťazu Podolsk. Päť rokov taktiež pôsobil v SKA Petrohrad a v KHL odohral už 227 stretnutí.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Celok aktuálneho majstra Tipsport extraligy z HC Košice posilní útočník Dávid Šoltés. 20-ročný krídelník sa po dvoch rokoch strávených v zámorí vracia na Slovensko. Trénovať bude pod taktovkou trénerskej dvojice Peter Oremus – Roman Šimíček, s ktorými vedenie „oceliarov“ predĺžilo kontrakt. Novou akvizíciou východniarskeho tímu sa stal aj Martin Dudáš z Dukly Trenčín.

ZVOLEN: HKM Zvolen sa dohodol na kontrakte s obrancami Emilom Baginom a Miroslavom Habšudom, ktorý pod Pustý hrad prichádza z trenčianskej Dukly.