Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.)

nedeľa, 17. máj 2015 10:52 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: V dnešnom dôležitom zápase o priamu miestenku do Champions League bude chýbať útočník Wayne Rooney. Na trávnik ho nepustí zranený stehenný sval. (Mirror)

MANCHESTER CITY: Veľmi vážny záujem o obrancu Dedrycka Boyatu prejavil škótsky Celtic Glasgow. 24-ročný futbalista sa na ihrisku v tomto ročníku objavil len dvakrát, takže prípadné hosťovanie by mohlo byť dobrým riešením. (Daily Mail)

LIVERPOOL: Legendárnemu Stevenovi Gerrardovi nevyšla rozlúčka s Anfield Road. Jeho tím síce nad Crystal Palace viedol, no nakoniec prehral 1:3. V poslednom kole vycestujú na trávnik Stoke City.

LIVERPOOL & SOUTHAMPTON: 31-ročný stopér José Fonte je v hľadáčiku The Reds. Defenzíva Liverpoolu vôbec nemá za sebou dobrú sezónu a práve Portugalčan z farieb The Saints by ju mohol vystužiť. (Metro)

SOUTHAMPTON: Hviezdou včerajšieho zápasu s Aston Villou sa stal Sadio Mané, ktorý zaznamenal hetrik už v prvých 16 minútach a rozdiel medzi jeho prvým a tretím gólom v zápase bol len štyri minúty. Ide o najrýchlejší hetrik v histórii Premier League a domáci nakoniec vyhrali 6:1.

TOTTENHAM: Zo stredu poľa by od leta mohol vypadnúť Francúz Benjamin Stambouli. Posila Spurs spred sezóny sa neuchytila a začína sa písať o jeho prestupe do Marseille. (Talksport)

CRYSTAL PALACE: Predĺženia zmluvy sa včera dočkali dvaja hráči. Damien Delaney sa zaviazal do leta 2016, zatiaľ čo Jason Puncheon ostane v tíme ďalšie štyri roky. (Skysports)

HULL CITY: 25-ročný záložník Jake Livermore bude mať čo vysvetľovať. Podrobil sa totiž testu na kokaín, ktorý bol pozítívny a vedenie ho okamžite vyradilo z A-mužstva. To bol zároveň dôvod jeho absencie v zápase s Tottenhamom. (Telegraph)

QPR: Krajný obranca Mauricio Isla nebude predlžovať svoje hosťovanie na Loftus Road. V lete sa teda má vrátiť do kmeňového Juventusu, ktorý však už rokuje o ďalšom hosťovaní, tento raz do Sportingu Lisabon. (Transfermarktweb)

NEWCASTLE: Tragická sezóna The Magpies sa odrazí aj na tom, že nebudú oceňovaní najlepší kluboví hráči. Tradičný večierok bol zrušený, aby mohli byť všetky sily sústredené na 38. kolo a súboj s West Hamom. (BBC)

SUNDERLAND: Bek Wes Brown sa môže len z tribúny prizerať, ako jeho spoluhráči bojujú o záchranu v Premier League. Zranenie kolena ho presunulo z pozície hráča len na miesto fanúšika. (Express)

SUNDERLAND: Zranené koleno hlási aj záložník Jordi Gómez, ktorý rovnako nestíha záverečné kolo najvyššej anglickej súťaže. (Express)