Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (18.5.)

pondelok, 18. máj 2015 09:03 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (18.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (18.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA & MANCHESTER CITY: Majstri majú v pláne postarať sa o veľkú prestupovú bombu v anglickom futbale. Kúpiť chcú, údajne, Edina Džeka a Citizens sú ochotní pustiť sa do rokovaní. (Mirror)

CHELSEA & MANCHESTER CITY: Pri jednom veľkom nákupe medzi poslednými dvomi šampiónmi ostať nemusí. 32-ročný záložník Yaya Touré je v otázke odchodu z Manchestru veľmi náladový a aj on je v hľadáčiku The Blues. (Metro)

LIVERPOOL: Podmienky novej zmluvy už sú dohodnuté s obrancom Kolom Tourém. Afričan so skúsenosťami z Arsenalu aj Manchestru City by mal na Anfield Road pokračovať ešte minimálne rok. (Express)

LIVERPOOL: Real Madrid sa údajne vôbec nebráni obchodu s The Reds, v rámci ktorého predá Asiera Illarramendiho do Anglicka. Španiel odohral za Real už 88 duelov, no do kádra výrazne nezapadol. (Liverpool Echo)

ARSENAL: Kanonieri zvládli včerajší dôležitý zápas s Manchestrom United o tretie miesti ligovej tabuľky. Do 82. minúty síce na Old Trafford prehrávali 0:1, ale vlastný gól súpera znamenal deľbu bodov. V stredu teda Londýnčania majú všetko vo vlastných rukách a sú blízko k priamemu postupu do Ligy majstrov.

MANCHESTER UNITED: Aj budúce leto má priniesť niekoľko veľkých nákupov. Anglické médiá píšu o možnom príchode útočníka Thomasa Müllera z Bayernu, ktorý by mal stáť 40 miliónov libier. (Independent)

MANCHESTER UNITED & EVERTON: 28-ročný krídelník Nani má pre budúcu sezónu hneď niekoľko možností. Sporting Lisabon by ho rád udržal, no jeho šance sa každým dňom znižujú. Do diskusií by sa radi pridali aj z Goodison Parku, odkiaľ ponúkajú Portugalčanovi ďalšie hosťovanie. (Metro)

SOUTHAMPTON & BURNLEY: Na St. Mary's Stadium už vedia, kto nahradí Nathaniela Clynea. Novou tvárou na kraji obrany má byť Kieran Trippier, ktorý v sezóne 2014/15 oblieka dres The Clarets. (Daily Mail)

SWANSEA CITY: Zranenie kolena juhokórejského záložníka Ki Sung-yuenga je také, vážne, že zamedzí hráčov štart aj v poslednom kole. Labute aj vzhľadom k svojmu tabuľkovému postaveniu nemajú dôvod riskovať. (Sky Sports)

WEST HAM: Dvomi najvážnejšími kandidátmi na post coacha by mali byť Rafael Benítez a Slaven Bilić. V médiách sa viac spomína Španielovo meno, pretože v minulosti pobehal kvalitnejšie celky. (Daily Star)

NEWCASTLE: Hrozba zostupu Strák je veľmi častou témou v médiách a John Carver pristúpil k radikálnemu kroku. Zakázal svojim zverencom čítať noviny a sledovať televízu, kde sa donekonečna omieľa, ako blízko je tím k zostupu do Championship. (Telegraph)