Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.)

pondelok, 18. máj 2015 09:03 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Katalánci včera vyhrali na pôde Atlética Madrid 1:0 a v boji o titul sa viac stať nemuselo. Strelcom zlatého gólu bol Lionel Messi a pred posledným kolom má tím štvorbodový náskok. Vďaka tomu sa môže naplno sústrediť na 30. máj a finále Copa del Rey s Bilbaom.

BARCELONA: Ani po zisku titulu sa Luisovi Enriquemu nechce príliš riešiť pred médiami budúcnosť. Stále sa chce sústrediť na dva finálové zápasy, ktoré má pred sebou a príliš ho netrápi, čo bude potom. (Football-Espana)

BARCELONA: S koncom sezóny sa bude veľa písať o Pedrovi. 27-ročný Španiel to v konkurencii útočníkov nemá jednoduché. Po výbornej sezóne však nikto nemá chuť predávať ho, čo naznačil aj tréner Luis Enrique (TribalFootball)

REAL MADRID: Biely balet sa údajne vôbec nebráni obchodu s Liverpoolom FC, v rámci ktorého odíde Asier Illarramendi. Španiel odohral za Madridčanov už 88 duelov, no do kádra výrazne nezapadol. (Liverpool Echo)

REAL MADRID: Sezóna bez trofeje nie je tým, čo by v Madride radi akceptovali, ale Carlo Ancelotii načrtol, že pri kormidle bude pokračovať. „Mali sme dobrú prvú polovicu sezóny, no neuzavreli sme to. Vyskúšame to o rok.“ povedal novinárom. (Football-Espana)

REAL MADRID & VALENCIA: Veľká budúcnosť by mala čakať 13-ročného útočníka Álvara Martína. Mladík z Bilbaa už je pod drobnohľadom skautov dvoch popredných tímov La Ligy, ktoré sa budú snažiť reagovať na jeho progres. (TribalFootball)

ATLÉTICO MADRID: FC Barcelona spečatila titul na pôde minuloročného majstra a verejne jej k tomu pogratuloval kapitán Atlética, Gabi, aj tréner Diego Simeone. Španielsky záložník však kritizoval Neymara, ktorý sa vraj má čo učiť od spoluhráčov Xaviho a Iniestu, aby vedel preukázať väčší rešpekt. (insidespanishfootball)

MÁLAGA: Oficiálne potvrdený bol záujem milánskeho Interu o 21-ročného stredopoliara Sergiho Dardera. Taliani sa už skontaktovali aj so samotným hráčom, ale k dohode ešte nedošlo. (insidespanishfootball)

RAYO VALLECANO: Podľa posledných správ je tréner Paco Jémez na odchode. Už dávnejšie sa spájal s odchodom najmä do Anglicka, no až teraz pred médiami priznal, že rokovania s Rayom zatiaľ nevedú vôbec nikam. (Clubcall)