Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.)

utorok, 19. máj 2015 10:52 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Ostrieľaný záložník Xavi zvolal na štvrtok tlačovú konferenciu. Na nej má oznámiť svoj letný prestup do katarského Al Sadd. O odchode premyšľal už pred rokom, ale oddialil ho. (Football-Espana)

REAL MADRID: V tieni barcelonského titulu si Cristiano Ronaldo opäť vylepšil individuálne štatistiky. Hetrik proti Espanyolu ho v historickej tabuľke klubových strelcov dostal pred Álfreda Di Stefana a na Raúla stráca 13 gólov. (ESPN)

REAL MADRID: Zraneniami sprevádzané obdobie prežíva Karim Benzema. Francúz má po zápase s Espanyolom zranený stehenný sval a čakajú ho podrobnejšie vyšetrenia. (sportsmole)

REAL MADRID: Brankár Keylor Navas cez médiá jasne odkázal, že pozícia dvojky ho už nebaví. „Ak nebudem hrávať, nemôžem dokázať svoju cenu. To, že sa nesťažujem do médií neznamená, že s tým nebojujem.“ Jeho situáciu by nevylepšil ani medializovaný príchod Davida De Geu z Manchestru United. (Football-Espana)

SEVILLA: Ofenzívny ťahúň Carlos Bacca je veľkým adeptom na prestup do AS Rím. Talianske mužstvo prostredníctvom generálneho manažéra odkázalo, že sa chystá otvoriť rokovania. (tuttomercatoweb)

VALENCIA: Netopiere v poslednom kole nečakane zakopli, remizovali so Celtou Vigo 1:1, a dali tak šancu zabojovať Seville. Tréner Nuno Espírito Santo však upokojuje fanúšikov a už s predstihom im sľubuje, že jeho zverenci si v predkole Ligy majstrov zahrajú. Na záver ligového programu ich ešte čaká Almería. (Football-Espana)

ELCHE: Štrnásťgólové strelca nemali Los Ilicitanos v kádri dlhú dobu. O to emotívnejšia bola rozlúčka Brazílčana Jonathasa s fanúšikmi po dvoch góloch do siete Bilbaa. V Španielsku len hosťuje z talianskej Pescary, kam sa vráti, hoci je spájaný s prestupmi do väčších klubov. (ESPN)

RAYO VALLECANO & ELCHE: Angolský útočník Manucho má ponuku na zmenu zamestnávateľa. Los Vallecanos začínajú rokovať s Elche, ktoré musí riešiť odchod Jonathasa. (tuttomercatoweb)