Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.)

štvrtok, 21. máj 2015 10:07 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Cestný pirát Karim Benzema je osem mesiacov bez vodičského preukazu, ale veľkú drámu z toho nerobil. Polícia ho, údajne, v pondelok prichytila za volantom opäť, za čo zaplatil pokutu. (Football-Espana)

REAL MADRID & ATLÉTICO MADRID: Diego Simeone sa priznal, že neistý koniec Carla Ancelotiiho v Reale ho mimoriadne hnevá. „My, tréneri, sme vždy pod veľkým tlakom a žiarlivosťou. Ancelottiho som vždy rád počúval. Či už po prehre alebo výhre vedel zachovať pokoj. Je tréner, ku ktorému som vzhliadal, tréner víťazov Ligy majstrov.“ vysvetľoval s úctou ku konkurentovi. (Football-Espana)

SEVILLA: 31-ročný krídelník José Antonio Reyes preukázal veľkú vernosť Los Rojiblancos, keď odmietol lukratívnu ponuku z Turecka. Ročne mal zarábať tri milióny eur, no uprednostnil andalúzsky klub. (Hereisthecity)

VALENCIA: Po operácii stehenného svalu bude André Gomes odpočívať tri mesiace. Keďže je zákrok už za ním, cez víkend bude svojim Netopierom v boji o predkolo Ligy majstrov fandiť len od televíznej obrazovky. (insidespanishfootball)

MÁLAGA: Diskusie o predĺžení zmluvy so Sergiom Sánchezom stroskotali a ostrieľaný obranca, so skúsenosťami z Espanyolu a Sevilly, čaká na ponuky ostatných mužstiev. (Transfermarkt)

CÓRDOBA: Tragická pozícia na chvoste tabuľky si začína pýtať dane. Vo funkcii skončil športový riaditeľ Pedro Cordero. Jeho nástupca sa bude riešiť až potom, ako sa tím začne pripravovať na Segunda Division. (mundodeportivo)

ELCHE: Sobotný zápas na pôde Levante by mal vynechať Álvaro Gimenez. Útočník, ktorý len v utorok oslávil 25. narodeniny vynechal posledný tréning a možno si najbližšie zahrá až počas letnej prípravy. (Marca)

ALMERÍA: Medzinárodná arbitráz bude mať veľký vplyv na to, či sa UDA zachráni v najvyššej súťaži. Zasadať bude pre údajný 60-tisícový dlh klubu voči dánskemu Aalborgu, okrem ktorého majú byť tímu odpočítané tri body. Bez nich je už bez šance na záchranu. (Marca)

DEPORTIVO: Pravý obranca Manuel Pablo mal v úmysle tento rok ukončiť svoju futbalovú kariéru a „rozlúčku“ má možno už za sebou. V úvode zápasu s Levante sa zranil a proti Barcelone je jeho štart veľmi nepravdepodobný. (sport.es)

DEPORTIVO: Maródka zachraňujúcich sa Turcos sa v poslednej dobe poriadne rozširuje. So zlomeným zápästím sa na ňu dostal aj záložník Juanfran, hoci klub zvažuje, že tohto hráča postaví do hry so špeciálnou ortézou. (Marca)