Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.)

sobota, 23. máj 2015 09:01 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Rozlúčku so sezónou na domácej pôde neabsolvuje hneď trio hráčov Gunners. Chýbať má Danny Welbeck so zraneným kolenom a Alex-Oxlade Chamberlain s Mathieom Debuchym, ktorí absentujú už dlhší čas. (klubový web)

ARSENAL: Dve posily prídu počas leta do juniorského tímu z francúzskeho RC Lens. Yassin Fortune a Jeff Reine Aldelaïde budú stáť 4 milióny eur, pričom ani jeden ešte nedovŕšil osemnásty rok života. (Daily Mail)

ARSENAL: Od roku 2006 trvá spojenie záložníka Tomáša Rosického a severolondýnskeho mužstva. Český futbalista by mal v najbližších dňoch rozbehnúť rokovania o novej zmluve. Prípadný podpis by, okrem iného, mohol zjednudošiť aj zisk brankára Petra Čecha z Chelsea. (ESPN)

MANCHESTER UNITED: Wayne Rooney si zahrá v poslednom kole proti Hullu City napriek tomu, že zranený stehenný sval ho do hry pustiť nemal. Kapitán teda absentoval len v jednom dueli, proti Arsenalu. (klubový web)

MANCHESTER UNITED: Po sezóne má tím opustiť Jonny Evans, no sťahovať sa nebude ďaleko. Jeho ďalším pôsobiskom v Premier League sa možno stane Everton alebo Tottenham. (Manchester Evening News)

EVERTON: Reči o prestupe kostarického krídelníka Bryana Ovieda do Realu Sociedad nevytvorili kluby. Manažér Roberto Martínez, údajne, o ničom takom nepočul a s realitou to nemá nič spoločné. (todomercadoweb)

TOTTENHAM: Napriek odhodlaniu Kohútov udržať Erika Lamelu to vôbec nebude jednoduché. Juventus je ochotný ponúknuť 25 miliónov libier, a to už nie je suma, ktorá sa ľahko odmieta. (Daily Mail)

LIVERPOOL: 28-ročný defenzívny záložník Lucas Leiva začína byť v tíme Brendana Rodgersa prebytočným a vedenie zvažuje jeho predaj. Do úvahy pripadá Inter Miláno, ale kluby ešte v kontakte nie sú. (Mirror)

SOUTHAMPTON: V roku 2009 opustil stredopoliar Lee Nguyen Európu, no začína sa špekulovať o jeho návrate. Na juh Anglicka by ho chcel dotiahnuť Ronald Koeman, ktorý tohto Američana v minulosti už viedol. (Club call)

SWANSEA CITY: 36 duelov počas sezóny Premier League odchytal Lukasz Fabiański za waleský klub. Zamestnávateľ je s ním spokojný, plánuje s Poliakom predĺžiť zmluvu a odstrániť z nej nízku štvormiliónovú výkupnú klauzulu. (Guardian)

STOKE CITY: Hosťovanie Philippa Wollscheida z Mainzu 05 na Britannia Stadium bolo zmenené na trvalý prestup. Nemecký futbalista tým skomplikoval situáciu nového spoluhráča Roberta Hutha, ktorého budúcnosť je spájaná s Leicesterom City. (BBC)

WEST HAM: Už po sezóne ostane tréner Slaven Bilić bez pôsobiska, čo dáva nádej Kladivárom. Práve londýnsky tím, bývalé hráčske pôsobisko tohto Chorváta, môže byť ďalšou zástavkou po tureckom Besiktase. (Guardian)

SUNDERLAND: Zaujímavý anglicko-škótsky obchod majú na pláne The Black Cats a Celtic Glasgow. Zo Celtic Parku má odísť defenzívny záložník Nir Bitton, za ktorého sú Angličania ochotní zaplatiť päť miliónov libier. (Express)

CRYSTAL PALACE: 36-ročný argentínsky gólman Julian Speroni si bude naďalej budovať svoju pozíciu osobnosti Eagles. Do futbalového dôchodku pôjde najskôr v lete 2016, pretože podpisuje predĺženie kontraktu. (klubový web)

WEST BROMWICH: Bezpečne zvládnutá záchranárska misia dáva priestor na predlžovanie zmlúv. Obranca Gareth McAuley je na najlepšej ceste dohodnúť sa na ďalšej sezóne. (Birminghammail)