Main Content

Warriors krok od postupu, nezastaviteľný Curry s trojkovým rekordom!

nedeľa, 24. máj 2015 10:05 | Autor: TASR

Warriors krok od postupu, nezastaviteľný Curry s trojkovým rekordom!
Warriors krok od postupu, nezastaviteľný Curry s trojkovým rekordom! | zdroj: © TASR

New York 24. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors vedú vo finále play off Západnej konferencie zámorskej NBA už 3:0. V noci na nedeľu vyhrali na palubovke Houstonu hladko 115:80, pod čo sa 40 bodmi podpísal Stephen Curry.

Dvadsaťsedemročný Američan bol opäť strojcom úspechu svojho tímu a na palubovke suverénne dominoval. Rockets, ktorí si dokázali vypracovať tesný náskok len v úvode duelu, sa mohli iba prizerať jeho majstrovstvu. Tréner hostí Steve Kerr opísal Curryho výkon veľmi jednoducho: "Steph bol Stephom." Potom sa však rozhovoril: "Stephen mal brilantnú sezónu. To, ako strieľa sa ani nedá popísať, azda sme doposiaľ nevideli hráča, ktorému by to tam tak padalo."

Warriors prvé dva duely proti Houstonu vyhrali len o päť bodov, žiadnu podobnú drámu tentokrát nepripustili. Už v polčasovej prestávke viedli rozdielom 25 bodov a napokon navýšili vedenie o ďalších desať. Od miestenky do finále NBA ich delí jediný triumf, ktorý si môžu zabezpečiť už v noci na utorok. V prípade postupu by to bolo ich prvé finále od roku 1975, keď sa napokon aj tešili z titulu. "Uvedomujeme si, že je to zvláštny okamih. Je to však výsledok dennej driny a vynaloženého úsilia," skonštatoval Curry, ktorý už v troch štvrtinách nastrieľal 37 bodov a záver z veľkej časti odsedel. V zápase sa však stihol postarať aj o jeden rekord. Najužitočnejší hráč sezóny si na konto pripísal sedem trojek, v tohtoročnom play off ich nazbieral už 64 a prepísal tak historické štatistiky zámorskej profiligy.

Úctyhodný výkon predviedol v drese domácich Dwight Howard, ktorý hral aj napriek tomu, že v prvom zápase utrpel zranenie kolena. Do štatistík mu pribudlo 14 bodov a 14 doskokov. Po záverečnom klaksóne veľa dôvodov na radosť nemal, keďže jeho tím prehráva už 0:3 na zápasy a nikomu sa doposiaľ nepodarilo obrátiť sériu z takéhoto nepriaznivého stavu. "Určite to nemôžme vzdať. Sme už príliš ďaleko, prešli sme cez mnoho bitiek, aby sme takto skončili," zdôraznil Howard.

semifinále play off NBA

tretí zápas finále Západnej konferencie

HOUSTON - GOLDEN STATE 80:115 (18:30, 19:32, 24:30, 19:23)

Najviac bodov: Harden 17, Smith 16, Howard 14 (14 doskokov) - Curry 40, Green 17 (13 doskokov), Thompson 17, 18.282 divákov

/stav série: 0:3/