Main Content

Kozák bude v zostave múdrejší po tréningu, súpera rešpektuje: Ľahké to nebude!(+PREDPOKLADANÉ ZOSTAVY)

nedeľa, 11. október 2015 19:05 | Autor: TASR

Kozák bude v zostave múdrejší po tréningu, súpera rešpektuje: Ľahké to nebude!(+PREDPOKLADANÉ ZOSTAVY)
Kozák bude v zostave múdrejší po tréningu, súpera rešpektuje: Ľahké to nebude!(+PREDPOKLADANÉ ZOSTAVY) | zdroj: © TASR

Luxemburg 11. októbra (TASR) - Prehra s Bieloruskom je minulosť, všetko v tábore slovenskej futbalovej reprezentácii sa už koncentruje iba na pondelňajší kvalifikačný zápas v Luxembursku. Tréner Ján Kozák na oficiálnej tlačovej konferencii pred zápasom C-skupiny uviedol, že nemá v pláne robiť v zostave veľké zmeny oproti poslednému nešťastnému súboju s Bieloruskom. Ten Slováci v Žiline prehrali 0:1 a nepremenili druhú príležitosť na postup na finálový turnaj do Francúzska.

Po piatku nebola nálada práve najružovejšia, ale postupne po vyprchaní najväčšieho sklamania už šéf realizačného tímu avizuje mobilizáciu na Luxembursko. "Každá prehra je nepríjemná, zvlášť doma pred fantastickými fanúšikmi v dueli, ktorý sme chceli vyhrať. Nezvládli sme zápas. Ale aj ja aj hráči sme už takého situácie prežili. Dôležité bolo, aby sme sa dobre zregenerovali. A už sme mysleli na zápas s Luxemburskom, ktorý chceme zvládnuť a urobiť všetko pre postup," uviedol 61-ročný lodivod na nedeľňajšom stretnutí s médiami.

Slovenská ekipa je zdravotne v poriadku. Kozák neplánuje prekopať zostavu oproti súboju s Bielorusmi. "Sme kompletní a všetci sú zdravotne v poriadku. Samozrejme, času je málo, niektorí hráči ešte netrénovali, budeme mať teraz tréning a uvidíme, ako na tom sme. Zápas s Bieloruskom bol v podstate dosť nešťastný. Súper si prakticky nevytvoril šancu, dal gól a vyhral. Nie je dôvod robiť nejaké veľké zásahy do mužstva. Počas celej kvalifikácie odohralo strašne veľa kvalitných zápasov. Nie je dôvod teda k veľkým zmenám," uviedol Kozák.

Domáci sú pred súbojom uvoľnení, ale motivovaní a podľa lokálnych médií chcú uspieť za tri body. Problémom by nemala byť ani absencia suspendovaného Da Motu. Na adresu tímu trénerského kolegu Luca Holtza Kozák poznamenal: "Majú vlastný spôsob hry, hrajú svoj systém doma aj vonku. Ich tréner s nimi dlhšie dobre pracuje, majú sympatický prejav."

Za hráčsku kabínu dostal pred kamerami a mikrofónmi priestor Marek Hamšík z SSC Neapol. "Po Bielorusku bolo sklamanie a hnev, celý večer sme to s chalanmi rozoberali. Ale aj ako povedal tréner, už je tu ďalší mečbal a teraz máme v hlavách iba zápas s Luxemburskom. Ľahké to nebude, hrajú otvorený futbal a iba nebránia, čo je dobré. Ak podáme výkon aký vieme, mali by sme to zvládnuť," uviedol špílmacher Neapola.

 

Predpokladané zostavy:

Luxembursko: Joubert - Jänisch, Chanot, Schnell, Jans - Mutsch - Payal, Gerson, Martins - Bensi

SLOVENSKO: Kozáčik - Hubočan, Škrtel, Ďurica, Švento - Kucka, Pečovský - Mak, Hamšík, Weiss - Nemec