Main Content

Zlepšujeme imidž ruského futbalu, tvrdí tréner Zenitu Villas-Boas (+VIDEO)

streda, 25. november 2015 10:38 | Autor: TASR

Zlepšujeme imidž ruského futbalu, tvrdí tréner Zenitu Villas-Boas (+VIDEO)
Zlepšujeme imidž ruského futbalu, tvrdí tréner Zenitu Villas-Boas (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Petrohrad 25. novembra (TASR) - Ruský Zenit Petrohrad je jediným tímom, ktorý v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016 nestratil po piatich kolách ani bod.

V utorňajšom dueli zverenci trénera Andrého Villasa-Boasa zdolali doma Valenciu 2:0 a stali sa istými víťazmi H-skupiny, vďaka čomu budú mať výhodnejšiu pozíciu pri osemfinálovom žrebe.

V prípade trojbodového úspechu sa k postupu v Petrohrade mohla výrazne priblížiť Valencia. Už po štvrťhodine duelu však musela doťahovať jednogólové manko, keď sa po prihrávke Dziubu presadil sám pred bránou Šatov. Keďže minútu pred koncom polčasu sa z jedinej výraznej šance nepodarilo vyrovnať Pacovi Alcacerovi, hostia pykali. V 75. minúte ich druhýkrát potrestal Dziuba, následne videl červenú kartu Ruben Vezo a definitívne pochoval nádeje Španielov na úspech. "Zápas sa pre nás začal vyvíjať veľmi priaznivo. Prvý polčas sme hrali ako z partesu. Mužstvo pozične dominovalo a neustále hrozilo z brejkov. Po zmene strán sme súperovi prenechali stred poľa, ale našťastie sme ho nepustili do vyloženej šance. Dosiahli sme skvelý výsledok, ktorý zlepší imidž nášho klubu a celého ruského futbalu," tešil sa portugalský kouč.

Villas-Boas označil za kľúčový práve prvý duel vo Valencii, v ktorom jeho mužstvo odštartovalo víťazné ťaženie skupinovou fázou. "Vyhrali sme 3:2 na pôde silného súpera, ktorý má dlhoročné skúsenosti z pohárových zápasov. Víťazstvo nám zdvihlo náladu, z tohto faktu sme ťažili aj v ďalších zápasoch. Pätnásť bodov je fantastických, ale nebolo ľahké ich získať. Mali sme aj slabšie chvíľky, našťastie ich súperi nedokázali využiť. Pokúsime sa vyhrať aj šiesty zápas proti Gentu a zapísať sa do dejín súťaže," dodal Villas-Boas, ktorého mužstvo odborníci pasujú do pozície "čierneho koňa" súťaže.

V doterajšej histórii LM iba päť klubov dokázalo prejsť skupinovou fázou bez straty bodu - V sezóne 1992/1993 sa podarilo vyhrať všetkých šesť zápasov AC Miláno, potom Parížu SG (1994/1995), Spartaku Moskva (1995/1996), FC Barcelona (2002/2003) a dvakrát Realu Madrid (2011/2012 a 2014/2015). Šiestym do partie sa stane Zenit, keď 9. decembra zvíťazí v Gente.