Main Content

Nekompromisná NHL: Najproduktívnejšie duo ligy sedelo len na striedačke

štvrtok, 7. január 2016 12:58 | Autor: Dávid Lech

Nekompromisná NHL: Najproduktívnejšie duo ligy sedelo len na striedačke
Nekompromisná NHL: Najproduktívnejšie duo ligy sedelo len na striedačke | zdroj: © TASR

Lindy Ruff je jedným z najrešpektovanejších trénerov v zámorí. Odtrénoval už vyše 1300 zápasov v NHL a tento rok bude atakovať hranicu 700. víťazstiev v trénerskej kariére. V zápase svojho Dallasu Stars na ľade New Yorku Rangers sa ale odhodlal k veľmi ráznemu kroku.

„Hviezdy“ z Dallasu nezvládli trojzápasový trip na ľade tímov New Jersey Devils, New Yorku Islanders a New Yorku Rangers a na konto si pripísali tri prehry. Po tesných výsledkoch 3:2 po predĺžení a 6:5 prišla záverečná facka od „jazdcov“ v podobe vysokej prehry 6:2.

Najproduktívnejší útočný tandem súčasnosti Jamie Benn – Tyler Seguin na tripe texaského celku doslova vyhorel. Hráči, ktorí patria do top 3 bodovania aktuálnej sezóny najlepšej hokejovej ligy sveta sa ani raz nedokázali zapísať do bodových štatistík. V New Jersey Devils si na konto pripísali zhodne po jednom mínusovom bode a rovnako obstáli aj na ľade tímu z Brooklynu.

Pohár trpezlivosti koučovi Ruffovi pretiekol na Manhattane v zápase s New Yorkom Rangers. Dvanásť minút pred koncom po inkasovaní štvrtého gólu sa 55-ročný Kanaďan odhodlal k ráznemu kroku. Na striedačku posadil svoje dve najväčšie hviezdy, ktoré v aktuálnom ročníku pozbierali dovedna 102 kanadských bodov a stiahol ich z hry. V dueli proti Rangers si ale pri štvrtom inkasovanom góle tímu pripísali na konto už tretí mínusový bod, čo jasne hovorilo, že tímu svojím výkonom viac škodili ako pomáhali.

Celých dvanásť minút sa najlepší strelec NHL Jamie Benn pozeral s Tyler Seguinom, ktorý má s 23 gólmi na konte len o jeden presný zásah menej ako jeho spoluhráč, na potupnú porážku texaského celku. Dallas inkasoval ešte dvakrát a napokon odchádzal z ľadu ako porazený po výsledku 6:2.

Toto nie je moje pravé ja. Dnes som nebol lídrom ako obvykle. Neodviedol som dobrú prácu a odohral skutočne otrasné stretnutie,“ povedal na margo svojho predčasného konca v zápase s Rangers kapitán tímu Jamie Benn. „Bolo to trápne, sklamal som svojich spoluhráčov. Hrali sme stupidný hokej a to proste nemohlo stačiť. Tak prosté a jednoduché to je. Sme na ľade na to, aby sme odviedli prácu, ktorá sa od nás očakáva, a dnes sme svoju rolu nezvládli,“ cituje stránka nhl.cz slová lídra Dallasu Stars, ktorý vzal zodpovednosť za nepresvedčivé výkony najúdernejšieho ofenzívneho tandemu súčasnosti.

Pošramotené renomé si môžu hráči Dallasu vylepšiť už dnes v noci, keď v čase 1:05 hod privítajú na domácom ľade Winnipeg Jets. Po tomto dueli na Stars čaká ďalší trojzápasový trip... „Hviezdy“ sa radia medzi čiernych koňov aktuálneho ročníka NHL a viacerí experti im dávajú veľké šance aj v play-off. K úspechu ale potrebujú Benna so Seguinom v tej najlepšej forme a tak musia veriť, že momentálne trápiaca sa dvojička sa z nepresvedčivých výkonov oklepe a opäť bude najväčším postrachom súperových brankárov.