Main Content

Z MS do 20 rokov priamo do Švédska: ,,Hral v tíme, ktorý bol boxovacím mechom ligy'', píšu Švédi

štvrtok, 7. január 2016 12:48 | Autor: Dávid Lech

Z MS do 20 rokov priamo do Švédska: ,,Hral v tíme, ktorý bol boxovacím mechom ligy'', píšu Švédi
Z MS do 20 rokov priamo do Švédska: ,,Hral v tíme, ktorý bol boxovacím mechom ligy'', píšu Švédi | zdroj: © TASR

Ako to už býva zvykom, po majstrovstvách sveta juniorov sa roztrhlo vrece s odchodmi talentovaných hráčov do lepších celkov. Jednu ponuku dostal aj slovenský reprezentant, ktorému sa z dejiska MSJ stačí presunúť do susedného Švédska.

Talentovaného 19-ročného útočníka Lukáša Hrušíka si vyhliadol švédsky mančaft Lulea HF. Klub, ktorý má so slovenskými hokejistami veľmi dobré skúsenosti. V seniorskom klube pôsobí Peter Cehlárik a Lulea taktiež vlastní práva na kapitána nášho tohtoročného výberu na šampionáte hráčov do dvadsať rokov Christiána Jaroša, ktorý v aktuálnej sezóne oblieka dres Asplövenu, kde hosťuje.

Odchovanec dubnického hokeja v aktuálnom ročníku hájil farby HK Orange 20, kde bol so siedmimi kanadskými bodmi v 20 dueloch druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Ďalších 11 štartov absolvoval v I. hokejovej lige, kde pozbieral 5 bodov za bilanciu 2+3. Na tohtoročných MSJ sa prezentoval jedným presným zásahom v piatich stretnutiach.

Na stránke hockeysverige.se prezentujú doterajšie pôsobisko slovenského juniorského reprezentanta ako „juniorský slovenský národný tím, ktorý je každú sezónu v priebehu prvého polroka boxovacím mechom v slovenskej lige.“ Informáciu o prestupe slovenského útočníka pre švédsku stránku potvrdil aj hráčsky agent Louis Liesch.

Rodák z Považskej Bystrice tak aktuálny ročník dohrá v jednej z najvyspelejších hokejových krajín, kde bude nastupovať za juniorský výber Luley, ktorej v ligovom meradle SuperElit patrí v tabuľke šestnásta priečka z celkových dvadsiatich účastníkov. Seniorom sa darí viac, v SHL okupujú ôsmu priečku a na tretí Brynäs strácajú len päť bodov.