Main Content

Stane sa Daňo súčasťou lukratívnej výmeny? V NHL sa črtá výmena ďalšieho Slováka

štvrtok, 7. január 2016 14:17 | Autor: Dávid Lech

Stane sa Daňo súčasťou lukratívnej výmeny? V NHL sa črtá výmena ďalšieho Slováka
Stane sa Daňo súčasťou lukratívnej výmeny? V NHL sa črtá výmena ďalšieho Slováka | zdroj: © TASR

Po tom, čo Richard Pánik posilnil Chicago Blackhawks sa v zámorí rozpútali špekulácie ohľadom ďalšieho prestupu, do ktorého by mal byť zapletený aj Slovák. A nemalo by ísť o obyčajnú výmenu, ale o jeden z najzaujímavejších prestupov sezóny.

Na základe mojej nedávnej správe o tom, že Tampa Bay pravidelne skautuje tím Rockfordu (farmársky tím Chicaga Blackhawks), dopočul som sa z dôveryhodného zdroja, že Tampa Bay sa špeciálne zamerala na výkonnosť Marka Daňa a Villeho Pokku. Kouč Tampy Jon Cooper má taktiež veľký záujem o talent Chicaga Nicka Schmaltza. Ooo, a ide o rovnaký tím, ktorý chce vymeniť Jonathana Drouina,“ cituje stránka hockeybuzz.com novinára Johna Jaeckela.

Celková trojka draftu 2013, Jonathan Drouin, totiž nie je spokojný so svojou pozíciou v tíme Tampy Bay Lightning a vedenie klubu prostredníctvom agenta požiadal o výmenu. Vedenie „bleskov“ bude chcieť svoj obrovský talent vymeniť za adekvátnu náhradu. V tíme „jastrabov“ si zjavne generálny manažér Steve Yzerman vyhliadol slovenského útočníka Marka Daňa a taktiež celkovú 20tku draftu 2015 Nicka Schmaltza. Príťažlivý je pre floridskú organizáciu aj fínsky zadák Ville Pokka, z ktorého rastie na farme Chicaga prvotriedny ofenzívny obranca.

Tím „jastrabov“ hľadá do tímu ľavého krídelníka a práve šikovný Drouin so stále platnou nováčikovskou zmluvou by mohol byť tým posledným kamienkom do mozaiky skompletizovania ofenzívnej sily obhajcu Stanley Cupu. Je otázne či sa táto špekulácia stane skutočnosťou, no potešiteľné je minimálne to, že Marko Daňo je porovnávaný s takými talentmi akým je Jonathan Drouin.