Main Content

VIDEO: Šialená hromadná bitka v Rusku a 802 trestných minút. Hokejky sa používali ako oštep

štvrtok, 14. január 2016 11:09 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Šialená hromadná bitka v Rusku a 802 trestných minút. Hokejky sa používali ako oštep
VIDEO: Šialená hromadná bitka v Rusku a 802 trestných minút. Hokejky sa používali ako oštep | zdroj: Sportsnet.ca

O Rusku sa vraví, že je krajinou neobmedzených možností. Potvrdilo sa to aj na športovej scéne. V ruskej Nočnej hokejovej lige sa totiž medzi klubmi Molot a Jugan strhla dvakrát hromadná bitka. Rozhodcovia udelili 802 trestných minút a počas bitiek hráči neváhali používať aj hokejky.

Zápas amatérskej ruskej hokejovej súťaže sa skončil obrovským fiaskom. Domáci „kladivári“ napokon podľahli Juganu 2:3, no omnoho viac ako výsledok zaujali hokejový svet hromadné bitky, ktoré sa strhli počas zápasu.

Kto nevidel, neuverí. Prvá hromadná mela sa strhla pri mantineli po jednom z tvrdých hitov protihráčov. Do bitky sa postupne zapojili všetci hráči na ľade a diváci boli svedkami viacerých zákerných úderov. Situáciu sa ale postupne upokojila a všetci hráči poslušne opustili ľadovú plochu a odišli na trestnú lavicu.

Na tom by nič nebolo. Podobných scenárov v hokeji už bolo... Neskôr ale došlo k ďalej hromadnej bitke a omnoho zákernejšej. Zatiaľ čo dvojica hlavných rozhodcov udeľovala vylúčenia pri trestnej lavici, jeden z hráčov domáceho celku Molot (v preklade kladivo) si šiel situáciu vydiskutovať k striedačke súpera. Všetko prebiehalo hladko až kým ale neprišiel jeden z hokejistov celku Jugan, ktorý niečo hodil do súperovho hráča.

Na ľade sa strhlo peklo. V bitke hráči používali všetko, čo im prišlo pod ruku. Najväčšou zbraňou bola hokejka, ktorú hokejisti dokonca používali ako oštep. Zámorský portál sportsnet.ca sa pri okomentovaní tohto incidentu pýta len jednu otázku: „Kde sú čiaroví rozhodcovia?

Aj negatívna reklama je reklama. V súčasnosti sa o doposiaľ neznámej Nočnej hokejovej lige hovorí omnoho viac. Priekopníkom zápasu sa s určitosťou stal domáci hokejista Sergej Salomatin, ktorý od rozhodcov zinkasoval dovedna 135 trestných minút. Aby toho nebolo málo. Na videu chýba incident v závere stretnutia, pri ktorom rozhodcovia udelili ďalších zhruba 400 trestných minút. O tom, čo sa počas celého zápasu a predovšetkým v jeho závere dialo na ľade vedia zrejme len účastníci zápasu a hokejoví priaznivci, ktorí sa museli chvíľami cítiť ako na wrestlingovom zápase.