Main Content

Martin hlási zvučné posily. Prichádzajúci Lotyši so skúsenosťami z NHL a KHL

piatok, 22. január 2016 00:00 | Autor: Martin Gregor

Martin hlási zvučné posily. Prichádzajúci Lotyši so skúsenosťami z NHL a KHL
Martin hlási zvučné posily. Prichádzajúci Lotyši so skúsenosťami z NHL a KHL | zdroj: facebook MHC Martin

Fanúšikovia MHC Martin sa môžu tešiť z dvoch zvučných posíl. V boji o poslednú postupovú priečku do play-off pomôžu klubu dvaja skúsení lotyšskí reprezentanti so skúsenosťami z NHL a KHL. Informujte o tom oficiálna facebook stránka MHC Martin.

Aktuálne deviaty tím Tipsport ligy posilnia dve zvučné lotyšské mená. Do klubu, ktorý aktuálne stráca na ôsme Piesťany bod a na siedmu Žilinu štyri, pridú skúsení lotyšskí reprezentanti Janis Sprukts a Martins Cipulis.

,,Janis Sprukts je silový 190 centimetrový center, ktorý má skúsenosť aj s najkvalitnejšej ligy na svete, kde bol draftovaný celkom Florida Panthers. Získal majstrovský titul vo Fínsku v drese HPK Hämeenlinna. V drese Lotyšska nastupuje dlhodobo ako asistent kapitána,“ opisuje Spruktsa oficiálny facebook kanál MHC.

Nechýbajú ani informácie i Cipulisovi. ,,Martins Cipulis odohral väčšinu kariéry v KHL, kde odohral cez 300 zápasov. Zaujímavosťou je, že už okúsil aj našu ligu v drese HK Poprad v ročníku 2006/07.“

Vedenie martinského klubu tak dalo najavo, že boj o play-off rozhodne nevzdáva. Do konca základnej časti to bude ešte nesmierne zaujímavé.

Otázna je však forma lotyšských hviezd. Ani jeden z nich sa totiž nemôže pochváliť v tejto sezóne výraznejšou zápasovou porciou. Kým Cipulis má na konte len tri štarty za reprezentáciu (s bilanciou 1+1) Sprukts odohral za Fribourg 7 duelov s bilanciou 1+1.