Main Content

Chicago má najvernejšieho fanúšika na svete. 50 rokov nevynechal ani jeden domáci zápas

piatok, 22. január 2016 16:15 | Autor: Dávid Lech

Chicago má najvernejšieho fanúšika na svete. 50 rokov nevynechal ani jeden domáci zápas
Chicago má najvernejšieho fanúšika na svete. 50 rokov nevynechal ani jeden domáci zápas | zdroj: fox32chicago.com

Neuveriteľné. Tento rok oslavuje hokejový priaznivec Bob Gertenrich úctyhodné jubileum. V januári 2016 je to už 50 rokov, čo sa začala jeho parádna séria účasti na všetkých domácich zápasoch Chicaga Blackhawks.

Obhajcovia titulu práve dnes v noci prerušili rekordnú sériu dvanástich víťazstiev v rade, ktorou zlomili klubový rekord. Dvanásť zápasov je však oproti ich azda najvernejšiemu fanúšikovi nič. Bob Gertenrich z veterného mesta nevynechal už 2293 domácich zápasov Chicaga Blackhawks v rade.

Túto impozantnú sériu Bob odštartoval 23. januára 1966. „Nikdy by som si nepomyslel, že to bude trvať až 50 rokov. Je to množstvo času. Úžasné!“ zamyslel sa samotný fanúšik „jastrabov“ pre dnainfo.com.

69-ročný chlapík si svoj prvý lístok na zápas Blackhawks kúpil za 2,50 dolárov. Teraz sa lístky predávajú za 90 dolárov. „Je to skutočná zábava chodiť na každý zápas, predovšetkým počas zimy. Chodil som vždy, aj keď hrali zle.

3. februára 2010 oslavoval jubilejný 2000. zápas. Dostalo sa mu aj gratulácie od komisára NHL Garyho Bettmana. Viackrát ho navštívili aj rôzne americké televízie, ktoré o ňom natočili krátke reportáže. Nadšenie fanúšika si americký klub náležite váži. Viackrát vhadzoval slávnostné buly pred dôležitými zápasmi či navštívil šatňu svojho milovaného celku.

Vášnivý fanúšik hokeja sa nikdy neoženil. Organizácii Blackhawks obetoval kúsok zo svojho života. Počas jeho neuveriteľnej série 2293 nevynechaných domácich zápasov Chicaga mu v ceste stáli búrky, zlomené členky, či zápästia. Sériu mu dokonca neprerušila ani smrť jeho mamy Barbary. Tá zomrela skoro ráno 6. októbra 1991. Večer už Gertenrich navštívil duel Chicaga, ktoré prehralo 2:4 s New Jersey Devils. „Myslím si, že by nechcela, aby mi ten zápas ušiel,“ s odstupom času tvrdil.

Gertenrich si momentálne užíva skvelú formu „jastrabov,“ ktorí majú podľa neho veľkú šancu na obhajobu titulu. „Teším sa na to, čo sa bude diať v jari. Máme v tíme mnoho skvelých hráčov,“ povedal vitálny starček, ktorý s určitosťou nevynechá ani najbližšie stretnutie Hawks proti Saint Louis Blues. Nuž, fanúšik Chicaga dáva pojmom oddanosť klubu a vernosť fanúšika nový rozmer.