Main Content

Gáborík sa trápi. ,,Keby sa nesnažil, už sedí na tribúne,'' hovorí jeho tréner

nedeľa, 24. január 2016 13:49 | Autor: Dávid Lech

Gáborík sa trápi. ,,Keby sa nesnažil, už sedí na tribúne,'' hovorí jeho tréner
Gáborík sa trápi. ,,Keby sa nesnažil, už sedí na tribúne,'' hovorí jeho tréner | zdroj: © TASR

Marián Gáborík sa v Los Angeles Kings herne i výkonnostne trápi. Jeho pozícia v kalifornskom tíme klesá a nedávno si dokonca zahral až v štvrtom útoku. V januári ešte nestrelil gól a hrozí, že o chvíľu bude zápasy sledovať len z tribúny. Kouč Darryl Sutter podrobil slovenského hráča poriadnej kritike.

Slovenskému hráčovi sa v aktuálnej sezóne vôbec nedarí. Hrdina play-off 2014 sa stal priemerným strelcom takmer s nulovou produktivitou. Tréner Los Angeles Kings Darryl Sutter má s 33-ročným hráčom trpezlivosť, no zároveň tvrdí, že ak by sa "Gabby„ nesnažil, už dávno by sedel len na tribúne.

Pred pár týždňami som si skutočne myslel, že podáva dobré výkony. Predviedol veľa striel. Kvalitných striel. Odkedy máme náročnejší program, jeho energia klesla a to sa odráža aj na jeho výkonoch,“ rozhovoril sa skúsený tréner pre LA Times na margo Gáboríkových výkonov.

Trenčianskemu odchovancovi to nejde. V 47 dueloch pozbieral 17 bodov za bilanciu 8+9 a jeho ice-time v posledných šiestich dueloch klesol zhruba na 12 minút. Sutter ponúka Gáboríkovi jasný recept na to ako opäť dostávať viac priestoru na ľade. „Zlepši svoju hru a budeš hrať. Je to férový prístup.

Sutter priznal, že nebyť dobrej formy „kráľov,“ Gáborík by sedel na tribúne: „Je to rozdielový hráč, no musí začať hrať svoju hru. Ak vyhrávate, dokážete to ustáť. Ak ale nevyhrávate, hráč nehrá. Teraz mu s tým skúšam pomôcť. Ak hráte dobre ako tím, môžete to urobiť. Ak by ale naša forma poklesla, trápiaci sa hráč by šiel mimo zostavu,“ dodal nekompromisný kouč, ktorý prejavuje pri slovenskom krídelníkovi až nevídanú dávku trpezlivosti.

Musí sa cítiť dobre. Mal by mať energiu, poznám ho dosť dobre, viem predvídať ako bude hrať pri pohľade na neho,“ hovorí 57-ročný Kanaďan. „Potrebujeme, aby pookrial. Máme asi 4 alebo 5 takýchto hráčov, potrebujeme od nich viac, nielen od Gabbyho. To nie je kritika. Je to fakt,“ zakončil rozhovor pre latimes.com.

Marián Gáborík rozhodne potrebuje pridať. Slovenský reprezentant podpísal s kalifornským celkom zmluvu do leta 2021. Vďaka takmer päťmiliónovému platu sa od neho očakávajú čo najkvalitnejšie výkony. Pohár trpezlivosti doposiaľ vľúdneho kouča totiž môže čoskoro pretiecť.