Main Content

Kanadský blogér navštívil zápas Slovana. KHL v Bratislave odporúča každému

utorok, 26. január 2016 13:09 | Autor: Dávid Lech

Kanadský blogér navštívil zápas Slovana. KHL v Bratislave odporúča každému
Kanadský blogér navštívil zápas Slovana. KHL v Bratislave odporúča každému | zdroj: © TASR

Ak patríte medzi čitateľov habseyesontheprize.com o Zebovi ste už zrejme počuli. Ak nie, zoznámite sa s ním v tomto článku. Kanadský blogér vystupujúci pod touto prezývkou navštívil zápas Slovana Bratislava v KHL a bol z neho pozitívne unesený. Dokonca tak, že o ňom napísal pekný článok pre populárny kanadský portál, ktorý čítajú státisice fanúšikov NHL a Montrealu Canadiens.

Slovensko má bohatú hokejovú históriu a dúfa, že k nej pridá novú kapitolu s domácim Slovanom Bratislava. Keď začneš myslieť na slovenský hokej, spomínaš na talentovaných hráčov s neskutočnou zručnosťou. Hráči ako bratia Šťastní, fantastické mená ako Miroslav Šatan, Marián Hossa, Zdeno Chára a neskôr Pavol Demitra. Pre Montreal Canadiens Jaroslav Halák a Martin Réway,“ začal opis svojho príbehu pre habseyesontheprize.com Zeb.

Hokejový priaznivec sa do metropoly Slovenska dostal 55-minútovým vlakovým spojom z Viedne. Kanaďan vyzdvihol dostupnosť dvoch hlavných miest vedľa seba a taktiež si zaspomínal na svoju návštevu Bratislavy z čias, keď sme tvorili ešte Československo. Vyzdvihol krásu hlavného mesta s peknou panorámou Bratislavského hradu.

„Zeba“ prekvapila úroveň domovského stánku „belasých. „Aréna sa nachádza v modernejšej oblasti smerom na východ. Zimný štadión Ondreja Nepelu bol nedávno zrekonštruovaný a hoci je malý, tribúny ponúkajú vynikajúci výhľad na ľad z akéhokoľvek miesta. Spĺňa vysoké európske normy a hostil aj majstrovstvá sveta v hokeji 2011. Aréne ja ľahko dostupná električkou alebo autobusom.

Bol som privítaný pánom Milanom Vajdom, ktorý mi pomohol získať novinársku akreditáciu a taktiež ma previedol štadiónom. Prirovnával HC Slovan Bratislava k tímom ako Arizona Coyotes alebo Florida Panthers – Slovan je tímom, ktorý je malý, ale dokáže bojovať s ostatnými klubmi o účasť v play-off,“ opisoval svoje prvé kontakty s arénou.

„Súperom bol tím, ktorému fandí takmer každý. Vajda povedal, že je to druhý najobľúbenejší celok viacerých fanúšikov Slovana: Lokomotiv Jaroslavľ. Lokomotiv je jeden z lepších tímov KHL a Slovan bojoval o zotrvanie v hre o play-off. Kouč Slovana nariadil zverencom defenzívnu hru so zreteľom na využívanie brejkových situácii. Tempo hry bolo dobré a individuálne zručnosti boli taktiež viditeľné, no Lokomotiv Jaroslavľ je príliš kvalitný tím na to, aby bol zastaviteľný podobnou taktikou. Slovan doma nestrelil ani jeden gól. Zápas bol vypredaný, štadión navštevuje mnoho fanúšikov z iných miest, ktorí sa chodia pozerať na Slovan,“ neskrýval veľkú radosť z hokejového zázemia, akým sa nemôže pýšiť každý tím v KHL.

Zeb sa vzápätí priznal, že neskôr sledoval ďalšie vystúpenie Slovana v televízii. „Slovan hral neskôr doma proti Medveščaku Záhreb v jednom z najintenzívnejších zápasov, aké som kedy v TV videl. Tréner Slovana stavil na útočnú hru a hráči dali do toho všetko. Atmosféra bola perfektná a víťazný gól v záverečnej minúte spôsobil, že takmer spadla strecha arény.

V článku o návšteve Slovenska ešte raz vyslovil slová uznania pre našu krajinu a jediného slovenského účastníka z KHL. „Keď som opúšťal arénu, Slovan Bratislava bol stále v hre o postup a predstavoval som si, ako by to vo vypredanej aréne vyzeralo v play-off. Tím by bol fanúšikmi určite mimoriadne podporovaný. Slováci sú hrdí na ich históriu a delia sa o ňu so svojimi návštevníkmi. Budovať tím, ktorý je tvorený predovšetkým zo slovenských hráčov je veľmi zaujímavý koncept. Zároveň však Slovan v niektorých ohľadoch obmedzuje. V očiach verejnosti je to však určite prospešné mať ,,slovenský'' tím. Užil som si svoj čas v Bratislave a ak budete mať príležitosť ísť do Európy, odporúčam navštíviť Bratislavu z mnohých dôvodov. Medzi nimi je aj hokej,“ zakončil svoje pútavé rozprávanie, ktorým spravil v zámorí nášmu hokeju výbornú reklamu.