Main Content

Pozrite si ,,Anti-All Star'' tím NHL. Toto sú najväčšie prepadáky sezóny

piatok, 29. január 2016 16:31 | Autor: Dávid Lech

Pozrite si ,,Anti-All Star'' tím NHL. Toto sú najväčšie prepadáky sezóny
Pozrite si ,,Anti-All Star'' tím NHL. Toto sú najväčšie prepadáky sezóny | zdroj: © TASR

Zápas hviezd NHL klope na dvere. Novinári z bleacherreport.com sa na víkend hviezd pozerajú aj v opačnom ponímaní. Svojim čitateľom pripravili úvodnú zostavu pre „anti-All-Star Team“ aktuálnej sezóny. Dostali sa doň skutočne zaujímavé mená.

Web bleacharreport.com píše, že adeptov na zaradenie do anti-All-Star tímu je mnoho, no vybrať mohli len šiestich. Viacero hráčov z NHL údajne podáva tak zlé výkony, že počas víkendovej pauzy by si zaslúžili skôr pobyt na Sibíri, ako krátku dovolenku na pláži.

Brankár

Jonathan Bernier (Toronto Maple Leafs) – Toronto Maple Leafs sa chcelo vyhnúť arbitráži a s kanadským gólmanom podpísalo dvojročnú zmluvu v hodnote 8 miliónov dolárov. Výkony 27-ročného brankára sú ale obrovským prepadákom. Po príchode z Los Angeles Kings sa o ňom hovorilo ako o budúcej tímovej jednotke a brankárskej hviezde, no skutočnosť je úplne iná. Výkonnosť jedenástky draftu 2006 je veľkým sklamaním.

Obrancovia

Matthew Carle (Tampa Bay Lightning) – 31-ročný obranca Tampy Bay Lightning poberá ročne 5,5 miliónov amerických dolárov a zmluva mu platí do leta 2018. Už niekoľkokrát sledoval zápas „bleskov“ z tribúny ako zdravý náhradník a je akousi „kotvou“ obrany floridského celku. Akcie „Bolts“ často spomaľuje a prakticky celú sezónu je mimo formy. V aktuálnej sezóne sa v 36tich dueloch nezapísal ani raz do štatistík. Za sebou má pritom už dve sezóny, v ktorých dokázal pokoriť 40-bodovú hranicu.

Justin Schultz (Edmonton Oilers) – tento rok sa obrancovi Justinovi Schultzovi končí v Edmontone Oilers zmluva a všetko nasvedčuje tomu, že sa s tímom z Alberty rozlúči. Jeho takmer štvormiliónový kontrakt sa radí medzi najväčšie prepadáky aktuálnej sezóny. 25-ročný Kanaďan sa postupne prepadá v hierarchii „olejárov,“ jeho defenzívne štatistiky sú odstrašujúce a taktiež nepôsobí ani ako špičkový ofenzívny bek. Len nedávno sa špekulovalo o jeho výmene, no vzhľadom k jeho slabej výkonnosti možno očakávať, že o neho nebudú mať ostatné celky záujem.

Útočníci

Jonathan Drouin (Tampa Bay Lightning) – „ak All-Star predstavuje všetko dobré v hre – tvrdú prácu a férovosť – potom Drouin je presným opakom v jeho vojne s Tampou Bay Lightning,“ píše bleacherreport.com. 20-ročný mladík totiž aktuálne štrajkuje a po preradení do AHL odmietol obliekať dres farmárskeho tímu. „Bolts“ ho na neurčitý čas suspendovali. Celkovú trojka draftu 2013 tak čaká takmer istá výmena do iného klubu. Generálny manažér Tampy Bay Lightning má ale dostatok času na uskutočnenie tohto trejdu a Drouin je preto zatiaľ ako zdravý hráč mimo hry.

Cody Hodgson (Nashville Predators) – celkovej desiatke draftu 2008 bola predpovedaná veľká budúcnosť. V tíme Vancouveru Canucks ale nikdy nedostal výraznejšiu príležitosť presadiť sa. V roku 2012 ho získalo Buffalo Sabres, kde sa Hodgson mal stať prvým centrom. Jeho výkonnosť však rok čo rok klesala a o reštart kariéry sa tak túto sezónu pokúša v Nashville Predators. V meste country mu to zatiaľ vôbec nejde, v 39 dueloch pozbieral osem bodov a zahral si už aj na farme v AHL.

Chris Stewart (Anaheim Ducks) – po Colorade Avalanche, Saint Louis Blues, Buffale Sabres a Minnesote Wild to Chris Stewart skúša v Kalifornii. Lenže v drese Anaheimu Ducks prežíva najhoršie obdobie kariéry. V klube „káčerov“ ani zďaleka nedokázal nahradiť Kylea Palmieriho resp. Matta Beleskeyho a radí sa medzi najväčšie sklamania aktuálneho ročníka.

Vytvoriť by sa dalo určite viacero podobných formácií. V NHL nájdeme mnoho hokejistov, pre ktorých bude sezóna 2015/2016 podľa všetkého labuťou piesňou v najlepšej hokejovej lige sveta.