Main Content

Borčice to myslia s postupom vážne, získali aj bývalého hráča Schalke 04 a tiež Kolumbijčana

streda, 10. február 2016 10:29 | Autor: Filip Chudý

Borčice to myslia s postupom vážne, získali aj bývalého hráča Schalke 04 a tiež Kolumbijčana
Borčice to myslia s postupom vážne, získali aj bývalého hráča Schalke 04 a tiež Kolumbijčana | zdroj: © TASR

Len cez víkend prenikla na svetlo sveta správa, že historicky najlepší strelec našej najvyššej súťaže Juraj Halenár posilnil Borčice, no a tie hlásia ďalšie dve zaujímavé posily. Jednu známu a jednu exotickú.

Dlhšie avizovaný príchod Ľuboša Hanzela do Borčíc je už realitou. Tento týždeň sa dotiahli potrebné prestupové formality a Hanzel prestúpil z Trnavy do dediny blízko Dubnice. Odchovanec Spartaka má zaujímavú minulosť, veď ho na hosťovanie v minulosti angažovalo aj Schalke 04, za ktoré odohral v nemeckej bundeslige jeden zápas. Tento ľavý obranca si zahral vo viacerých krajinách najvyššie súťaže, okrem Slovenska a Nemecka, aj v Poľsku (Bialystok), Arménsku (Banants Jerevan) a Česku (Dukla Praha). Skúsený 28-ročný hráč sa vyjadril, že chce pomôcť Borčiciam k postupu.  

No nie je jedinou posilou mäsiarov z Považia. Ako totiž informuje oficiálna stránka klubu, Borčice posilnil aj kolumbijský pravý obranca, či stredopoliar z tamojšej najvyššej súťaže Joan Herrera. Toho síce chcel angažovať o Európsku ligu bojujúci maďarský prvoligista Haladás, ale prestup padol kvôli kvóte hráčov mimo Európskej únie v Maďarsku. Herrera tak prišiel na skúšku do Borčíc, kde presvedčil. „Viem, že klub a majiteľ majú vysoké ambície, a preto ma ponuka zaujala,“ povedal Herrera pre iskraborcice.sk.

Vzhľadom na tabuľky oboch skupín DOXXbet ligy po jesennej časti a doterajšie pohyby v kádroch všetkých druholigistov, sa Iskra Borčice stáva pomaly hlavným favoritom na postup do Fortuna ligy. Mužstvo sa bude navyše aj tento rok pripravovať v Turecku, kde už bolo pred rokom ako treťoligista. Ak sa tam nové posily dobre zohrajú s hráčmi ako Barčík, Novák, Bašista, Bagi, Kováč, Siva, Augustíni, Le Giang atď., môže sa naša najvyššia súťaž dočkať historicky najmenšieho účastníka.