Main Content

NHL zakroč, kým nie je neskoro. Gudasove fauly zaváňajú nešťastím!

streda, 17. február 2016 14:32 | Autor: Martin Gregor

NHL zakroč, kým nie je neskoro. Gudasove fauly zaváňajú nešťastím!
NHL zakroč, kým nie je neskoro. Gudasove fauly zaváňajú nešťastím! | zdroj: © TASR

Najnenávidenejší hráč NHL? Pokiaľ ide o zákernosť hry jednoznačne český obranca Radko Gudas. Ak to bude takto pokračovať hráči začnú mať strach vôbec proti nemu nastúpiť.

,,Je to idiot, špinavec,“ nadával na českého hokejistu pred 5 dňami Marcus Foligno z Buffala, ktorý sa musel prizerať tomu ako jeho spoluhráča nováčika Daniela Catenacciho Gudas surovo bodyčekom mieriacim na hlavu zrazil k ľadu.

Gudas si vtedy vyšliapol na Catenacciho hoci jeho Philadelphia viedla 5-1, do konca zápasu zostávali necelé štyri minúty a hlavne Catenacci mal hlavu dole, čiže tvrdý hit nemohol očakávať. Keď sa otriasol, akoby zázrakom, hoci zjavne otrasný, po vlastných odkorčuľoval na striedačku.

Verdikt NHL? Minimálne prekvapujúci. Gudasov nebezpečný hit označila liga za čistý a preto dnes v noci bol opäť blízko k tomu, aby súperovi spôsobil vážne zranenie.

V stretnutí s New Jersey si to odniesol Bobby Farnham, ktorého si našiel v momente, kedy sa Farnham pozeral inam.

,,Z Gudasa sa stal hlupák,“ ohodnotil jeho surový faul, za ktorý dostal trest 5 minút plus do konca zápasu, novinár z Philadelphie Tim Panaccio.

Gudas sa však bráni. ,,Je to môj spôsob, ako pomáham tímu,“ vysvetľoval po nedávnom faule na Catenacciho pre český denník Sport. Ťažko však chápať to, ako sa dá pomôcť tímu, keď sa nechá vylúčiť do konca zápasu a jeho mužstvo musí dohrávať o piatich obrancoch, rovnako ako tomu bolo dnes v noci proti New Jersey.

Podčiarkujeme, že nešlo o faul vyplývajúci z hry. Išlo o inzultáciu súpera, ktorý bol na “míle“ vzdialený od puku!

NHL by mala zvážiť pre Gudasa špeciálny disciplinárny trest. Pri pohľade na likvidačné fauly, všetky mieriace na hlavu, vážne hrozí, že sa stane na ľade nešťastie. Tieto zákroky nemajú nič spoločné s tvrdými bodyčekmi, pre ktoré si ľudia hokej obľúbili.

Skutočnosť, že aj novinár z mesta, ktorého farby Gudas háji, ho označuje za hlupáka, naznačuje, že tento hráč nemá v NHL čo robiť. A Česi? Tí sa za jeho správanie hanbia rovnako. Titulok isport.cz ,,Zbláznil sa? Zákerný Gudas opäť vypol súpera, v NHL neveria“ hovorí za všetko.