Main Content

Slovan angažoval ďalšieho hráča, tentoraz odchovanca FC Porto

sobota, 27. február 2016 08:52 | Autor: Filip Chudý

Slovan angažoval ďalšieho hráča, tentoraz odchovanca FC Porto
Slovan angažoval ďalšieho hráča, tentoraz odchovanca FC Porto | zdroj: facebook

Už dnes sa hrá zápas jari Trenčín – Slovan, no belasí ešte včera nakupovali, keď oznámili meno ďalšej zimnej posily. Tá má byť vraj už posledná a káder ašpiranta na titul zároveň pre jar uzavretý.

Už vo štvrtok sme vás informovali, že Slovan angažoval dvoch nových hráčov a včera to oficiálne potvrdil aj samotný klub. Francúzsky stopér Claude Dielna prichádza do konca sezóny, pričom klub sa s ním predbežne dohodol aj na ďalšej trojročnej spolupráci. „Keďže mal herný výpadok, tak bude musieť potvrdiť svoje kvality. Na slovenské pomery ide o nadštandardne kvalitného hráča. Ak sa mu podarí dostať do formy, ktorú dosahoval v minulosti, keď prestupoval z francúzskej prvej ligy do Anglicka, tak bude určite najlepším stredným obrancom našej súťaže,“ povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Bosenský rýchlonohý ľavý krídelník Nermin Crnkič taktiež podpísal zmluvu do konca sezóny, pričom ak presvedčí, využije sa opcia na dva a pol roka. Bývalý hráč Jablonca, odkiaľ prišiel ako voľný hráč zadarmo, by mal rozšíriť konkurenciu v krídelných priestoroch.

Zdalo sa, že bratislavský Slovan posilnili v zime siedmi futbalisti, no nakoniec to je osem posíl. Moise Adilehou totiž uspel na skúške, ktorá trvala väčšinu zimnej prípravy. Tento 20-ročný francúzsky stopér je odchovancom FC Porto a so Slovanom podpísal zmluvu do konca sezóny s trojročnou opciou. Na svojej facebookovej stránke neskrýval radosť z podpisu zmluvy, spomenul si na svojich dvoch kamarátov, ktorí tragicky zomreli začiatkom tohto roka a tiež poďakoval všetkým, ktorí mu pomohli.

Tento týždeň sa udial aj jeden pohyb smerom von z kádra Slovana, keď na hosťovanie do Borčíc odišiel ľavonohý ofenzívny stredopoliar Lukáš Gašparovič, v ktorom vidia belasí potenciál, ale chcú, aby hrával, čo by v súčasnom nabitom kádri, ktorý má byť už uzavretý, asi nebolo veľmi reálne.