Main Content

Quo vadis Real Madrid?

nedeľa, 28. február 2016 12:11 | Autor: Jakub Vaverka

Quo vadis Real Madrid?
Quo vadis Real Madrid? | zdroj: © TASR

Prebiehajúca sezóna je pre Biely Balet ako zo zlého sna. Prišlo k tradičnej zmene trénera počas rozbehnutej sezóny, nastal pokles formy kľúčových hráčov a trofeje sa Merengues kriticky vzďaľujú. Los Blancos sa musia rozhodnúť, ako ďalej, pretože aktuálna situácia pre kráľovský veľkoklub rozhodne nie je optimálna.

V španielskej Primera División je odohratých necelých 26 kôl, Real Madrid sa nachádza na tretej priečke so štvorbodovou stratou na druhé Atlético a deväťbodovým mankom na FC Barcelona, pričom Katalánci majú dnešný zápas so Sevillou k dobru. O aktuálnej situácii Los Blancos rozhodlo včerajšie madridské derby. Biely Balet bol v domácom zápase proti Rojiblancos favoritom, pred vlastnými fanúšikmi však nevsietil ani jeden gól, prehral 0:1 a dostal sa do veľkých problémov.

Faktom totiž je, že kráľovský veľkoklub kvôli nasadeniu vykartovaných hráčov skončil v Copa del Rey a aktuálny pohľad na La Ligu potvrdzuje, že Madridčania stratili poslednú reálnu šancu na majstrovský titul. Priznal to aj samotný tréner Merengues Zinedine Zidane, ktorý po včerajšom derby pre médiá povedal, že boj o majstrovskú trofej je stratený.

Nahnevaný bol aj hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý kriticky hovoril o svojich spoluhráčoch, pričom je všeobecne známy fakt, že „špinavá bielizeň sa na verejnosti neperie“, na to ale mierne egocentrický rodák z ostrova Madeira nebral ohľad a prevládol v ňom hnev. Najväčšia hviezda Bieleho Baletu má od úvodu ročníka problémy s klubovými autoritami a kritické slová na kolegov zo šatne celkovej nálade v tíme Realu rozhodne neprospejú.

Jedinou súťažou, ktorú teda môže tím Zinedinea Zidanea vyhrať ostáva Liga majstrov, kde po výhre nad AS Rím majú Los Blancos namierené do štvrťfinále. Spoliehať sa však na triumf v Champions League, kde číhajú tímy ako Barcelona či Bayern Mníchov by bolo zo strany Realu veľmi naivné. Prezident klubu Florentino Perez si myslel, že výmenou nepopulárneho Beniteza za legendárneho Zidanea situáciu v klube upokojí, ale deje sa presný opak.

Zidane je legenda, je to pojem a má u fanúšikov Madridčanov obrovský rešpekt, ale má minimálne skúsenosti s trénovaním a rozhodne nemá čarovný prútik, aby rozháraný kolos vrátil späť na víťaznú cestu. Veľkým problémom Bieleho Baletu je fakt, že prestal strieľať góly proti súperom strednej a vysokej úrovne. Navyše, Gareth Bale, ktorý sa ukazoval byť ťahúňom Merengues sa zranil a Benzema s Ronaldom nie sú momentálne vo forme, ktorá je hodná kráľovského veľkoklubu. O Kroosovi, Rodriguezovi či nespoľahlivej obrane nehovoriac.

Prebiehajúci ročník sa pre Real Madrid vyvíja veľmi zle a šance, že fanúšikovia RM budú po jeho konci spokojní sa stále znižujú. Kompetentní v kráľovskom veľkoklube sa preto už v predstihu musia rozhodnúť, aké kroky podniknú v letnom prestupovom období. Na štadióne Santiaga Bernabeua totiž neklape hneď niekoľko vecí, navyše konkurencia v podobe Barcelony a Atlética stále napreduje.  Je len otázkou času, kedy sa bude musieť prezident Realu Florentino Perez rozhodnúť medzi tým, čo je jednoduché a čo je správne.

Odporúčané články