Main Content

Žilina nezískala mládežníckeho reprezentanta Ghany pre bizarný dôvod

utorok, 1. marec 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Žilina nezískala mládežníckeho reprezentanta Ghany pre bizarný dôvod
Žilina nezískala mládežníckeho reprezentanta Ghany pre bizarný dôvod | zdroj: © TASR

Po letnom odchode chorvátskeho útočníka Mateja Jeliča a zimnom Brazílčana Williama hľadalo vedenie Žiliny hrotového útočníka. A našlo skutočne zaujímavého hráča, ktorého aj chcelo získať, no celý prestup trochu zvláštne padol.

V minulej sezóne bol Matej Jelič najlepším strelcom nielen Žiliny, ale aj Fortuna ligy. V lete po ňom siahol Rapid Viedeň, čím sa otvorili dvere do zostavy pre Williama. Žilinský hrdina z Európskej ligy sa svojej šance chytil, bol najproduktívnejším hráčom MŠK v lige na jeseň, pričom v zime si vytrucoval odchod do Kayserisporu. Žiline tak zrazu vznikol problém na hrote útoku. V prvom jarnom kole tam nastúpil pôvodom defenzívny stredopoliar Jakub Paur.

Vedenie klubu si tento problém uvedomovalo, pričom malo aj pripravené riešenie. Minulý týždeň sa s mužstvom pripravoval 24-ročný 190 cm vysoký ghanský útočník Kwame Karikari. Tohto kmeňového hráča švédskeho Halmstadu, ktorý si zahral aj v reprezentácii Ghany do 20 rokov, chcela Žilina angažovať, lenže nastal nečakaný problém. Hoci vedenie MŠK zažiadalo o prestup v transferovom systéme FIFA, nedostalo včas súhlas z tureckého druholigového Balikesirsporu, kde hráč hosťoval. Potrebovalo ho do polnoci 28. 2., kedy sa u nás končil prestupový termín, ale ten súhlas neprišiel, čím prestup padol.

Podobný problém sme už v minulosti v súvislosti so slovenským futbalom mali. Róbert Vittek mal prestúpiť pred štyrmi rokmi z Ankaragücü do Salzburgu, ale turecká strana prestup potvrdila až po polnoci. Ako vidieť, Turci majú asi stále na všetko čas.

No oficiálna stránka žilinského klubu mskzilina.sk informovala, že získala aspoň 22-ročného ghanského krídelníka Fredricka Opokua Yamoaha. Ten bol pod Dubňom dlho na skúške, pričom Žilina ho získala na hosťovanie do konca sezóny.