Main Content

Gretzky je z tejto sezóny NHL nadšený. Ospevuje Jágra aj nováčikov

štvrtok, 17. marec 2016 16:24 | Autor: Dávid Lech

Gretzky je z tejto sezóny NHL nadšený. Ospevuje Jágra aj nováčikov
Gretzky je z tejto sezóny NHL nadšený. Ospevuje Jágra aj nováčikov | zdroj: © TASR

Najproduktívnejší hokejista histórie, Wayne Gretzky, sa stručne vyjadril k aktuálnemu ročníku. Legendárny Kanaďan je unesený výkonmi niektorých hráčov.

Ubehlo sedemnásť rokov od čias, kedy Wayne Gretzky a Jaromír Jágr spolu súperili na jednom ľade. Zatiaľ čo 55-ročná legenda si užíva zaslúžený hokejový dôchodok, český forward stále žiari v drese Floridy Panthers. „Je to skutočne pozoruhodné. Je dôležitou časťou jeho klubu na oboch stranách klziska, aj mimo ľadu. Je výnimočných hokejistom pre NHL a špeciálne pre organizáciu Panthers,“ vzdáva poklonu 44-ročnému kladenskému rodákovi jeho niekdajší súper.

Najproduktívnejšieho hokejistu histórie NHL so ziskom 2857 kanadských bodov v 1487 zápasoch v aktuálnom ročníku taktiež udivujú výkony nováčikov: „Vidíte, že úroveň hry ide na úplne inú úroveň s hráčmi ako Eichel, McDavid a mladým Rusom zo Chicaga (Artemi Panarin). Títo chlapci pozdvihujú hokej na inú úroveň. Je to skvelá správa a pozitívum pre NHL,“ neskrýval svoje nadšenie z hry „zelenáčov“ pre nhl.com.

Už tradične si Gretzky neodpustil pochvalu na osobu Connora McDavida, ktorého je zjavne obrovským fanúšikom: „Zvláda tlak, je pod drobnohľadom a vôbec to na ňom nevidieť. Len hrá najlepšie ako vie a to každý zápas. Nanešťastie sa zranil, ak by sa to nestalo, myslím, že by pozbieral množstvo bodov. Má pred sebou ešte mnoho rokov a bude skvelý pre Edmonton Oilers i NHL,“ tvrdí štvornásobný držiteľ Stanley Cupu.

Legendárny forward si okrem iného užíva aj výkony Patricka Kanea, ktorý tento rok v NHL doslova dominuje. „Patrick Kane má skutočne špeciálny rok. Je to vážne úctyhodné, čo dosiahol. Bez debaty je najužitočnejším hráčom ligy. Je zábavné sledovať ho. Je skutočne skvelý hráč.

Gretzky sa okrem iného nechal počuť, že sa teší na zápas legiend hráčov Winnipegu Jets a Edmontonu Oilers v rámci Heritage Classic 22. októbra 2016. „Neviem, akí dobrí budeme, ale všetci sa na to tešíme. Hovoril som s niekoľkými chlapmi, či budú chcieť hrať a veľmi rýchlo sme dali dohromady 15 alebo 16 hráčov,“ neskrýva svoje nadšenie hokejista, ktorý v rámci tohto zápasu vykorčuľuje na ľad ako kapitán Edmontonu Oilers.