Main Content

Je budúcnosť Thibauta Courtoisa v Chelsea? Musí byť

utorok, 29. marec 2016 16:10 | Autor: Jakub Vaverka

Je budúcnosť Thibauta Courtoisa v Chelsea? Musí byť
Je budúcnosť Thibauta Courtoisa v Chelsea? Musí byť | zdroj: © TASR

Thibaut Courtois má iba 23 rokov, no už teraz je považovaný za jedného z najlepších brankárov v súčasnom futbale. Momentálne sa vo veľkom špekuluje o jeho budúcnosti, ostane v Chelsea, alebo odíde inam?

Thibaut Courtois sa pred aktuálnou sezónou prepracoval v londýnskej Chelsea na pozíciu brankárskej jednotky. Vtedajší tréner Modrých José Mourinho bol ochotný obetovať legendárneho brankára Petra Čecha, ktorého predal do Arsenalu. To je hneď prvý dôvod, prečo by mali byť špekulácie okolo bývalého gólmana Atlética Madrid nepravdivé. Úradujúci anglický majster totiž na Courtoisove zotrvanie už obetoval dosť a vedenie klubu dalo jasný signál, že s ním ráta.

Chelsea nezažíva ani zďaleka dobrý ročník a je reálne, že v budúcej sezóne ostane bez účasti v európskych pohároch. Navyše, pri kormidle skončí Holanďan Guus Hiddink a príde nový kouč, ktorým by sa mal stať Talian Antonio Conte. Conte si tím začne prebudovávať k svojmu obrazu a očakáva sa, že niekoľko hráčov odíde inam, bude medzi nimi aj Courtois?

Ohľadom belgickej reprezentačnej jednotke sa spomína predovšetkým možný návrat do španielskej Primera División. Nie však do madridského Atlética, kde pred časom hosťoval z Chelsea, ale záujem majú Real Madrid a Barcelona. Obaja giganti by však boli ochotní po Thibautovi siahnuť len ak príde k pohybu v ich brankárskych tandemoch. Barcu by vraj mohol opustiť nespokojný Ter Stegen, Real stále nevyriešil budúcnosť Keylora Navasa.

Pred 3 dňami sa na portáli goal.com objavil krátky rozhovor s Belgičanom, v ktorom okrem iného Courtois dostal otázku, či ostane v Londýne aj v budúcej sezóne: „Nehovorím áno, no nehovorím ani nie. Neviem. Stále mám tri roky platnú zmluvu, musíme zistiť, čo chce Chelsea. Táto sezóna ma zmenila, až doteraz som každý rok vyhral aspoň jednu trofej. Veríme, že nasledujúci ročník bude lepší.“

Chelsea si podľa britských denníkov cení služby svojho brankára na astronomických 73 miliónov, čo väčšinu záujemcov odrádza, avšak zo slov Belgičana nie je jasné určiť, či je stotožnený so svojím zotrvaním na Stamford Bridge. Ako však spomíname v úvode, The Blues predaním klubovej ikony Petra Čecha kvôli talentovanému Courtoisovi urobili jednoznačný krok, že s Thibautom rátajú na post brankárskej jednotky na niekoľko rokov a nechcú, aby menil dres.

V dnešných prestupových špekuláciách sa navyše môžete dočítať, že vedenie Modrých sa zameralo na talentovaného brankára z talianskeho AC Miláno Gianluigiho Donnarummu, ktorý má len 17 rokov a pod vedením Antonia Conteho by mohol vyrásť na legendu Chelsea.

Odporúčané články