Main Content

Slovan pracuje na zložení nového kádra. Říha prezradil, kde bude hľadať posily

piatok, 8. apríl 2016 10:22 | Autor: Dávid Lech

Slovan pracuje na zložení nového kádra. Říha prezradil, kde bude hľadať posily
Slovan pracuje na zložení nového kádra. Říha prezradil, kde bude hľadať posily | zdroj: © TASR

Sezóna KHL 2015/2016 ešte neskončila, no vedenie jediného slovenského účastníka v KHL už pracuje na zložení nového kádra. Tréner Miloš Říha prezradil, kde hľadá nové potencionálne posily pre bratislavský Slovan.

Po solídnej sezóne, v ktorej sa Slovanu Bratislava podarilo postúpiť do play-off, je viac než isté, že viaceré opory tímu opustia metropolu Slovenska. Už skôr svetlo sveta uzrela informácia o tom, že sa s „belasými“ lúči najproduktívnejší hráč Lukáš Kašpar a taktiež opora zadných radov Cam Barker.

Samotný tréner Miloš Říha sa nechal počuť, že mužstvo určite nezostane v zložení ako ukončilo sezónu. Vedenie klubu ale pracuje na predĺžení kontraktov. Na nových zmluvách sa so Slovanom dohodli Andrej Šťastný, Ivan Švarný, Marek Viedenský, Žiga Jeglič, Pavol SkalickýMichal Sersen.

Slovenský celok sa už postupne rozhliada aj po posilách, ktoré si bude vyberať zrejme lodivod Miloš Říha: „Uplynulý víkend sme sa boli pozrieť na zápasy play-off v susednom Česku, chystáme sa pozrieť na stretnutia vyraďovacej časti na Slovensku. Sledujeme hráčov, ktorí by mohli byť v nadchádzajúcej sezóne pre klub posilami,“ cituje oficiálny web HC Slovan Bratislava českého kormidelníka.

Webu hcslovan.sk Miloš Říha tiež prezradil, že hneď niekoľko potencionálnych posíl pre slovenský klub bude hľadať na blížiacich sa MS v hokeji. „Osobne by som rád išiel či už do Moskvy alebo Petrohradu. Na svetovom šampionáte bude hneď niekoľko potenciálnych posíl a práve po svetovom šampionáte sa daní hráči často rozhodujú, kde budú najbližšiu sezónu pôsobiť,“ nechal sa počuť 57-ročný tréner Slovana, ktorého vízia pre nasledujúci ročník v KHL je jasná: „Uvidíme, ako poskladáme tím pred začiatkom ročníka. Chceli by sme byť však minimálne na úrovni, ktorú sme dosiahli v sezóne KHL 2015/2016. Snahou pre nás všetkých v klube je urobiť po postupe do play off výraznejší krok a ísť v ňom ďalej. Jednou z úloh je hrať atraktívne pre ľudí a lákať ich na naše domáce zápasy. Chceme urobiť takú skvelú hokejovú atmosféru, ktorá vznikla v polovici sezóny a vydržala až do konca.

V kuloároch sa šepká o tom, že najväčšou posilou Slovana v medzisezónnom období by mal byť talentovaný slovenský útočník Martin Réway, ktorý len nedávno ukončil pôsobenie vo švajčiarskej NLA.