Main Content

Zamotaný boj o play-off: Toto potrebujú Detroit, Boston a Philadlphia, aby postúpili

piatok, 8. apríl 2016 11:58 | Autor: TASR

Zamotaný boj o play-off: Toto potrebujú Detroit, Boston a Philadlphia, aby postúpili
Zamotaný boj o play-off: Toto potrebujú Detroit, Boston a Philadlphia, aby postúpili | zdroj: © TASR

New York 8. apríla (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings prehrali v noci na piatok s priamym konkurentom o play off zámorskej NHL Bostonom 2:5 a na definitívu postupu potrebujú vyhrať vo svojom poslednom zápase.

Bruins sa vďaka triumfu bodovo dotiahli na "červené krídla" a poskočili na postupovú pozíciu pred Philadelphiu, napriek tomu nemajú všetko vo svojich rukách. Boj o posledné dve miesteneky vo Východnej konferencii tak ostáva pred záverečným víkendom základnej časti stále zamotaný.

Bruins s kapitánom Zdenom Chárom momentálne patrí druhá voľná karta vo Východnej konferencii. Flyers v noci na piatok podľahli doma najhoršiemu mužstvu súťaže Torontu 3:4 po predĺžení. Na konte majú 92 bodov, teda o jeden menej ako Detroit a Boston, no do konca základnej časti odohrajú ešte dve stretnutia, kým ich súperi už len po jednom.

Najhoršiu pozíciu majú "medvedi", keďže na postup im nemusí stačiť ani víťazstvo v poslednom stretnutí doma s Ottawou. Musia sa totiž spoľahnúť na zakopnutie jedného zo svojich konkurentov. Ak zvíťazí aj Detroit na ľade NY Rangers a Flyers uspejú za dva body s Pittsburghom aj NY Islanders, ostane im "čierny Peter".

V prípade rovnosti bodov rozhoduje počet víťazstiev v riadnom hracom čase a predĺžení a v tomto ukazovateli má navrch Detroit. Ďalšími kritériami sú počet získaných bodov vo vzájomných zápasoch a rozdiel skóre v celej základnej časti.