Main Content

Real Madrid hrá dnes o všetko, ako zvládne zápas sezóny?

utorok, 12. apríl 2016 09:35 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid hrá dnes o všetko, ako zvládne zápas sezóny?
Real Madrid hrá dnes o všetko, ako zvládne zápas sezóny? | zdroj: © TASR

Dnes sú na programe prvé dve odvety štvrťfinále Ligy majstrov. Manchester City vyzve PSG, Real Madrid sa pokúsi o obrat proti nemeckému Wolfsburgu. Merengues čaká skutočne náročná úloha, dnes im ide naozaj o všetko.

Real Madrid druhého apríla senzačne zvládol El Clásico, keď vyhral na pôde Barcelony 2:1. Následne však prišiel prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Wolfsburgu a s ním obrovské sklamanie. Zinedine Zidane nespoznával svojich zverencov, hviezdy Los Blancos na čele s Cristianom Ronaldom nedokázali skórovať ani raz, naopak, dostali dva góly a postup medzi najlepšie štyri tímy Európy si poriadne skomplikovali.

Dnes je na programe odveta. Akákoľvek výhra Wolfsburgu alebo nerozhodný výsledok posúva ďalej nemecký celok. Vlci taktiež postúpia ak Real Madrid zvíťazí akýmkoľvek jednogólovým rezultátom. Za stavu 2:0 by nasledovalo predĺženie, vyššie dvojgólové víťazstvo by opäť posúvalo ďalej Draxlera, Dosta, Schurrleho a spol. Situácia v metropole Španielska je vážna, no nie kritická.

Za Realom Madrid dnes bude stáť vypredané Santiago Bernabeu, kapitán tímu Sergio Ramos na sociálnych sieťach rôznymi obrázkami a motivačnými popismi burcoval fanúšikov Bieleho Baletu po celom svete, kouč Zidane na tlačovej konferencii pred zápasom prehlásil, že víťaz Ligy majstrov z roku 2014 ani len neuvažuje nad vypadnutím z Champions League. Odchovanec Jesé Rodriguez už počas minulého týždňa povedal, že 90 (alebo 120) minút na Bernabeu môže zmeniť všetko.

Real si verí, je plný sebavedomia a nepripúšťa si zlyhanie. Práve takýto prístup sa od veľkoklubov v podobných situáciách vyžaduje. Ak by Merengues mali v hlavách dvojgólové manko a vidinu vypadnutia, na zápas by ani nemuseli nastupovať. Faktom však je, že Madridčania musia zahrať najlepší zápas v sezóne a dať si pozor hlavne na defenzívu, pretože ak Wolfsburg skóruje aspoň raz, Real bude musieť razom skórovať minimálne štyrikrát. Hráčom okolo Cristiana Ronalda, Garetha Balea či Karima Benzemu sa to podariť samozrejme môže, ale boli by pod ešte väčším tlakom ako teraz.

Kráľovský veľkoklub prišiel k bodu zlomu. V ročníku , kedy mu v lige stále patrí tretia priečka, a v ktorom vypadol z domáceho pohára po administratívnej chybe, je Liga majstrov zrejme poslednou reálnou šancou na cennú trofej. Budúcnosť má neistú hneď niekoľko futbalistov Bieleho Baletu, dokonca aj tréner Zidane. Dnes teda nepôjde len o postup do semifinále Champions League, pre Real Madrid dnes pôjde o všetko. Prinajmenšom o česť a slávne meno, tím rangu Bieleho Baletu jednoducho musí pred vypredaným štadiónom v dueli ako je tento na ihrisku nechať absolútne všetko. A potom dúfať, že to bude na konsolidovaného nemeckého súpera stačiť.

Odporúčané články