Main Content

Boston potrebuje zmenu. Nastal čas povedať zbohom kapitánovi, píše sa v zámorí

štvrtok, 14. apríl 2016 15:19 | Autor: Dávid Lech

Boston potrebuje zmenu. Nastal čas povedať zbohom kapitánovi, píše sa v zámorí
Boston potrebuje zmenu. Nastal čas povedať zbohom kapitánovi, píše sa v zámorí | zdroj: © TASR

Boston Bruins druhýkrát v rade nepostúpil do play-off. Pred piatimi rokmi pritom oslavoval zisk Stanley Cupu. Výkonnosť amerického celku klesá a malo by si to vyžiadať svoje obete.

Renomovaný zámorský novinár CSNNE Joe Haggerty sa nechal počuť, že jedinými hráčmi, ktorí majú v Bostone Bruins po neúspešnej sezóne istú pozíciu sú Patrice Bergeron, David Pastrňák a Brad Marchand. Web thehockeypress.ca prišiel s informáciou s odvolaním sa na redaktora Sportsnetu, ktorá hovorí o tom, že vedenie amerického tímu by malo požiadať niekoľkých hráčov o zrušenie klauzuly o nevymeniteľnosti bez hráčovho súhlasu.

Boston Bruins sa pokúsi vymeniť všetkých okrem Patricea Bergerona, Davida Pastrňáka alebo Brada Marchanda. Haggerty verí, že by sa vedenie malo pokúsiť vymeniť Zdena Cháru, Davida Krejčího a možno aj Tuukku Raska. Všetci majú no-trade klazuzlu, no možno by boli ochotní sa jej vzdať,“ tvrdí thehocpeypress.ca.

Organizácia „medveďov“ podáva priemerné výkony, na čo fanúšikovia v Bostone neboli zvyknutí. Opäť ostali stáť pred bránami play-off a vyžiadať by si to tak malo výrazné zmeny v zostave, ktorá zrejme nefunguje tak ako by mala. Ako jedna z najreálnejších možností sa zdá odchod slovenského obra Zdena Cháru. Ten v 39 rokoch nedokáže nadviazať na svoje najlepšie roky a jeho výkonnosť postupne upadá.

Hokejová verejnosť dokonca volá po zmene v bránkovisku. Brankár Tuukka Rask nebol schopný zasiahnuť do najdôležitejších súbojov Bostonu v závere sezóny kvôli črevným problémom, ktoré ho úplne vyradili z hry. Populárny redaktor Don Cherry sa nechal počuť, že fínsky brankár by mal byť vymenený, no samotný gólman o tom nechce nič počuť: „Milujem každú minútu strávenú v Bostone a plánujem tu ostať ešte mnoho rokov. Chcem tu byť dlhodobo a chcem byť súčasťou riešenia, ktoré vráti nášmu tímu play-off a donesie späť Stanley Cup. Na toto sa sústredím,“ pre csnnne.com poprel všetky špekulácie 29-ročný gólman, ktorý tento rok len márne hľadal stratenú formu.

Jeho gáža zaťažuje platový strop Bostonu siedmimi miliónmi. Tento rok by sme ho pritom hľadali na vrchole brankárskych štatistík márne. V počte inkasovaných gólov na zápas (2,56) skončil 25., v percentuálnej úspešnosti (91,5%) mu patrilo delené 27. miesto, čo rozhodne nie sú čísla, ktorými by sa mohol Rask chváliť.

Jeho potenciál je pritom veľmi vysoký a na prestupovom trhu by si určite našiel nejedného záujemcu. Leto v Bostone Bruins tak bude podľa všetkého veľmi zaujímavé.