Main Content

Chicago musí kvôli Panarinovi opäť prekopať súpisku. Rusovi to však nezazlieva

nedeľa, 17. apríl 2016 15:52 | Autor: Dávid Lech

Chicago musí kvôli Panarinovi opäť prekopať súpisku. Rusovi to však nezazlieva
Chicago musí kvôli Panarinovi opäť prekopať súpisku. Rusovi to však nezazlieva | zdroj: © TASR

Artemi Panarin v základnej časti obsadil desiatu priečku v produktivite NHL, čo paradoxne spôsobilo manažmentu Chicaga Blackhawks veľké problémy. Za svoje výkony si totiž vyslúžil finančné bonusy, ktoré sa započítajú obhajcovi titulu do platového stropu v sezóne 2016/2017.

24-ročný krídelník v 80 stretnutiach zaznamenal 77 kanadských bodov (30+47) a v celkovej produktivite sa umiestnil na desiatej priečke. Popri nováčikovskej zmluve, ktorá mu zaručuje ročný príjem vo výške 812 500 USD, si za umiestnenie v TOP 10 produktivite vyslúžil bonus vo výške 1,725 miliónov amerických dolárov.

 

Chicago Blackhawks si skvelého ruského krídelníka upísala na dva roky prakticky za „bagateľ.“ Panarin dal prednosť chudobnejšej finančnej ponuke „jastrabov“ pred ponukami Toronta Maple Leafs, Calgary Flames či Montrealu Canadiens a podpis zmluvy bol pre oba kluby výhodný. Rodák z Korkina dostal priestor v jednom z najlepších klubov NHL, zatiaľ čo Chicago získalo jedného z najlepších hokejistov pôsobiacich mimo zámorskej profiligy.

 

Panarin bol v závere základnej časti motivovaný ziskom bonusu. V posledných piatich stretnutiach si do štatistík pripísal 5 gólov a 8 asistencií a to sa pritom v jednom zápase do bodových listín nezapísal ani raz. To, že celok z veterného mesta musí svojmu hráčovi vyplatiť vyššie bonusy ale kouča Joela Quennevillea vôbec nehnevá: „Páči sa mi, ak sú hráči úspešní a napĺňajú svoje ciele. Urobíme všetko pre to, aby sme im pomohli byť stále lepšími a lepšími hráčmi. To je našou motiváciou,“ cituje slová rešpektovaného kouča web secondcityhockey.com.

 

Situáciu veľmi podobne hodnotí generálny manažér klubu Stan Bowman, ktorému hra letnej posily zjavne učarovala. „Bez neho by sme neboli takým dobrým tímom. To čo predvádza, je skutočne výnimočné. Som veľmi rád, že sa mu darí a že neprestáva zbierať body. Vďaka jeho gólom a nahrávkam vyhrávame, takže chceme, aby v tom pokračoval,“ portál nhl.cz reprodukoval slová muža č. 1 v hierarchii manažmentu Chicaga.

 

Ruský hokejista robí organizácii Blackhawks skvelé meno, s Patrickom Kaneom vytvoril azda najnebezpečnejší útočný tandem hokejového sveta a vedenie klubu už teraz údajne začalo pracovať na predĺžení zmluvy s mladým hráčom, ktorému kontrakt končí v lete 2017. Ešte rok tak bude poberať len 812 500 USD. Do platového stropu v sezóne 2016/2017 sa ale Chicagu zarátajú aj tohtoročné bonusy niekdajšieho hráča SKA Petrohrad.

 

Americký celok tak bude musieť opäť pristúpiť k niekoľkým zmenám v zostave. Pre budúci ročník musí vytvoriť priestor pod stropom pre už existujúce Panarinove bonusy, o rok neskôr bude situácia ešte náročnejšia. Panarinovi vstúpi v platnosť nový kontrakt vďaka ktorému by sa mal zaradiť medzi najlepšie platených hráčov klubu.

 

Je otázne ako sa s touto zapeklitou situáciou vedenie klubu popasuje, jedno je však isté. Chicago má s Panarinom omnoho väčšie šance na úspech a to je pre „jastrabov“ kľúčové.