Main Content

Nádherný príbeh. Talentovaný hokejista dostal do kolien celý hokejový svet

nedeľa, 8. máj 2016 10:29 | Autor: Dávid Lech

Nádherný príbeh. Talentovaný hokejista dostal do kolien celý hokejový svet
Nádherný príbeh. Talentovaný hokejista dostal do kolien celý hokejový svet | zdroj: nhl.com

Ukázal obrovský charakter. Len 19-ročný talentovaný americký hokejista Brock Boeser si svojím gestom získal na svoju stranu tisíce fanúšikov po celom svete. Pričom stačilo tak málo...

Baylee Bjorgeová je obrovskou fanúšičkou univerzitného hokeja. Jej obľúbeným tímom je University of North Dakota, v ktorej hrá jej najobľúbenejší hráč Brock Boeser. Mladý 19-ročný americký hokejista bol vlani draftovaný organizáciou Vancouveru Canucks v prvom kole z celkovej 23. pozície.

Mladá fanynka, ktorá trpí Downovým syndrómom, si kvôli svojmu obľúbencovi neváhala založiť twitterový účet, na ktorom ho prostredníctvom sociálnej siete oslovila a položila mu jednoduchú otázku. „Nešiel by si so mnou na maturitný ples?“ pýtala sa skromne.

Boeser má za sebou nováčikovskú sezónu v NCAA, kde v 42 stretnutiach pozbieral 60 kanadských bodov (27+33) a radoval sa z majstrovského titulu. Okrem toho si na juniorských MS pripísal na konto tri body v siedmich stretnutiach a získal bronzovú medailu. Keď si všimol odkaz na twitteri, neváhal ani chvíľu a súhlasil.

Medzitým však mama Baylee nesúhlasila s používaním sociálnej siete mladého dievčaťa a účet jej zrušila. Borser však túto situáciu nenechal len tak. Zohnal si číslo na mamu mladého dievčaťa a napísal jej SMS správu, v ktorej ju prosil, aby svoju obdivovateľku mohol vziať na ples.

„Práve som hrala tenis na Floride, keď som si na mobile všimla, že nejaký hokejista chce ísť s mojou dcérou na stužkovú. Musela som sa opýtať syna, kto to je. On mi na to povedal: „Mami, to je jeden z najlepších hokejistov v krajine. Kvôli tomu sa musíme vrátiť do Dakoty!“ Bola som šokovaná, že niekto s takým vysokým postavením chce, aby sa Baylee cítila výnimočná,“ povedala pre web nhl.com Marcotte Bjorgeová.

Rodina dovolenkujúca na Floride tak okamžite zmenila plány, kúpila si spätné letenky do Dakoty a sen mladej fanúšičky sa začal napĺňať. „Baylee je nadšená už niekoľko dní, pretože je skutočne dlhoročnou fanúšičkou Univerzity. Navyše to nie je prvýkrát, čo sa jej podarilo osloviť hráča. V minulosti kontaktovala napr. T.J. Oshieho,“ hovorila hrdá mama dcéry, ktorá sa včera objavila na maturitnom plese po boku jedného z najtalentovanejších amerických hokejistov súčasnosti.