Main Content

Real Madrid sa pokúša o najväčší sponzorský kontrakt histórie

pondelok, 6. jún 2016 13:20 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid sa pokúša o najväčší sponzorský kontrakt histórie
Real Madrid sa pokúša o najväčší sponzorský kontrakt histórie | zdroj: © TASR

Real Madrid vyhral pred necelými dvoma týždňami prestížnu Ligu majstrov už jedenásty raz v histórii a klubové vedenie na čele s kontroverzným prezidentom Florentinom Perezom chce z toho vyťažiť čo najviac.

Pred niekoľkými dňami sa objavili informácie, že katalánsky gigant FC Barcelona uzavrel s americkou firmou Nike dohodu, počas ktorej bude ročne dostávať od textilného koncernu astronomických 105 miliónov libier. Vo svete futbalu by malo ísť o najlukratívnejší kontrakt s výrobcom dresov.

To sa nepáči prezidentovi Florentinovi Perezovi, ktorý podľa katalánskeho denníka Sport pracuje na tom, aby Merengues dostávali od nemeckej firmy Adidas, ktorá oblieka celok z Madridu, ročne až 200 miliónov eur. Išlo by o najvyššiu dohodu s výrobcom dresov v dejinách futbalu.

Biely Balet je v rebríčkoch naďalej najhodnotnejším futbalovým tímom sveta a Perez vie, že Los Blancos sú v pozícii, v ktorej si môžu určovať podmienky.  Real Madrid navyše nepatrí medzi mužstvá ako Leicester City, Tottenham, Juventus či Borussia Dortmund, ktoré hrajú v ligách vysoko, no míňajú na posily minimálne finančné zdroje. Pusinky sú aj počas leta 2016 pripravené do nových posíl investovať desiatky miliónov eur, a na to treba dostatok finančných prostriedkov.

Ak Adidas odmietne Perezov návrh na 200 miliónov ročne, Real Madrid je vraj pripravený s nemeckým textilným gigantom rozviazať kontrakt a dohodnúť sa s inou firmou, s takou, ktorá ponúkne najviac. Požiadavka kontroverzného stavebného magnáta, ktorý je v čele madridského giganta je však astronomická a momentálne ťažko odhadovať, či sa vôbec nájde na svete textilný výrobca, ktorý bude ochotný Realu Madrid zaplatiť viac, ako Nike ponúkol Barcelone.

Odporúčané články