Main Content

Vstúpi maďarský klub do I. hokejovej ligy? Vieme, čo bude so Skalicou

sobota, 11. jún 2016 12:22 | Autor: Dávid Lech

Vstúpi maďarský klub do I. hokejovej ligy? Vieme, čo bude so Skalicou
Vstúpi maďarský klub do I. hokejovej ligy? Vieme, čo bude so Skalicou | zdroj: © TASR

Pred niekoľkými týždňami na povrch vyplávala informácia, že jeden z maďarských klubov má záujem o vstup do I. hokejovej ligy. Ako to s odstupom času vyzerá s účasťou KMH Budapešť v druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži?

Maďarský celok KMH Budapešť sa k slovenskej I. hokejovej lige pre sezónu 2016/2017 nepripojí. Informáciu zverejnil portál prvaliga.sk, pre ktorý technický riaditeľ klubu Tomáš Šille povedal: „Áno, prebehli rokovania o účasti nášho seniorského mužstva v 1. lige z iniciatívy slovenskej strany. Obidve strany predstavili svoje zámery, záujmy a ujasnili ciele. Káder a vyspelosť našich hráčov je momentálne postačujúca na 2. ligu. Z nášho pohľadu by bolo neefektívne súťažiť v 1.lige. Samozrejme, túto možnosť v budúcnosti nevylučujeme.

Napriek tomu v novej sezóne nebude v I. hokejovej lige núdza o nováčikov. K lige by sa malo pripojiť martinské „béčko,“ celok MHKM Skalica a taktiež HK 96 Nitra, ktorá by mala svoje domáce zápasy hrať v Senici.

Na oficiálnej facebookovej stránke tímu MHKM Skalica bolo zverejnené oficiálne stanovisko viceprimátora Skalica Petra Pagáča, ktorý širokú verejnosť informoval o tom, že 26. mája doručil na SZĽH žiadosť o prihlásenie tímu do I. seniorskej hokejovej ligy. Celok Skalice má podľa jeho slov predstavu o fungovaní seniorského hokeja v Skalici a je pripravený napomôcť štartu „áčka“ v I. lige v maximálnej možnej miere. 

Mužstvá, ktoré sú prihlásené do 1. hokejovej ligy v sezóne 2016/2017 podľa prvaliga.sk:
HC 07 Detva, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Dukla Michalovce, HK 95 Považská Bystrica, HC Prešov Penguins, HK Spišská Nová Ves, HC Topoľčany, HK Gladiators Trnava, HK 96 Nitra, MHKM Skalica, MHC Martin B 

Celok MHC Martin B by chcel dať v I. hokejovej lige prednosť predovšetkým vlastným odchovancom a dorastencom, ktorí dovŕšia seniorský vek. Riaditeľ martinského celku Milan Murček prezradil, že s financiami by rezerva extraligistu problém mať nemala: „Máme pokryté výdavky na cestovanie a stravu mimo rozpočtu A-mužstva. Základné veci ako výstroj, tréningový proces a cestovanie budú mať chlapci zabezpečené. Ak sa nám podarí niečo navyše, bude to len dobré.“

Nad formátom novej sezóny ale stále visí otáznik. „Je možné, že v prvej lige odohrajú po jednom zápase reprezentačná dvadsiatka aj osemnástka. Potom by zrejme ostal systém so 44 kolami tak ako doteraz,“ webu prvaliga.sk ozrejmil situáciu športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský. Doposiaľ sa uvažovalo o formáte s 54 kolami, kedy by pri desiatich účastníkoch odohrali tímy medzi sebou šesť zápasov (3 doma a 3 vonku).