Main Content

Celebrita Euro: Neznámy hráč kraľuje hudobným hitparádam a ľudia kvôli nemu volajú hasičov

utorok, 21. jún 2016 12:18 | Autor: Jakub Mihálik

Celebrita Euro: Neznámy hráč kraľuje hudobným hitparádam a ľudia kvôli nemu volajú hasičov
Celebrita Euro: Neznámy hráč kraľuje hudobným hitparádam a ľudia kvôli nemu volajú hasičov | zdroj: © TASR

Futbalovým umením až tak nevyniká, no momentálne je jednou z najznámejších futbalových postáv na Britských ostrovoch. A nielen tam.

Mám rád Willa Grigga. Páči sa mi jeho príbeh a určite si s ním skúsiť vymeniť po zápase dres,“ povedal na tlačovej konferencii pred zápasom Nemecka so Severným Írskom skúsený stopér Nemcov Mats Hummels. Nie je sám, Will Grigg uchvátil množstvo ľudí. Napriek tomu ste zrejme o ňom ešte nepočuli.

Nezúfajte, nie ste zlí futbaloví fanúšikovia. Pravdupovediac, Will Grigg si svoju svetovú slávu nevydobyl až tak úplne svojimi futbalovými výkonmi. V dvadsiatich štyroch rokoch zatiaľ odohral v reprezentácii Severného Írska len 8 zápasov, v ktorých strelil jediný gól. Ešte nikdy nehral vo vyššej ako druhej najvyššej súťaži v Anglicku. Na Euro sa dostal na poslednú možnú chvíľu a na samotnom turnaji neodohral ešte ani minútu. Aj tak je však slávnejší ako drvivá väčšina jeho spoluhráčov.

Začalo to na začiatku mája. William ťahal v drese treťoligového Wiganu skvelú sériu desiatich gólov v deviatich zápasoch. Celkovo si ich v sezóne pripísal 29, najviac spomedzi top 4 anglických líg, a pomohol niekdajšiemu účastníkovi Premier League k návratu do druhej najvyššej anglickej súťaže. Svoju spokojnosť s výkonmi severoírskeho kanoniera vyjadril jeden anglický fanúšik v piesni, ktorú mu venoval. Pretvoril známy disco hit Freed from desire a vzniklo z toho toto:

Pieseň „Will Grigg is on fire, your defence is terrified!“ – (Will Grigg horí /anglický výraz pre vyjadrenie toho, že sa niekomu darí/, vaša obrana je vystrašená) – sa okamžite ujala. Prebrali ju fanúšikovia Wiganu a čoskoro aj reprezentácie Severného Írska, pretože Will opäť „zahorel“ v prvom zápase prípravy, keď dal gól Bielorusku. Sean Kennedy, muž, ktorý song zavesil na internet, dokonca dostal od prezidenta Wiganu celosezónnu permanentku za svoju hudobnú prvotinuse.

Britské šialenstvo nabralo obrovských rozmerov a pieseň Willa Grigga sa dokonca dostala do hudobných hitparád. Veľkého hitu sa chytilo housové duo Blonde, ktoré v minulosti spolupracovalo aj so známym hudobníkom Craigom Davidom, a vytvorilo tanečný remix, ktorý sa v minulotýždňovom rebríčku iTunes UK TOP 100 umiestnil na neuveriteľnom siedmom mieste.

Fanúšikovia Severného Írska sa nechali pesničkou uniesť po víťaznom zápase proti Ukrajine až natoľko, že dokonca začali telefonovať na požiarne stanice, aby ohlásili, že horí...Will Grigg horí...

Samozrejme, chorály na adresu Willa Grigga neobišli ani Euro.

Zatiaľ nevieme, či Will dostane šancu aspoň v poslednom zápase základnej skupiny proti Nemecku. Ale ak nastúpi, všetci sa budeme tešiť na živé vystúpenie jedného z najväčších hitov súčasných dní. A dúfať, že Will opäť raz zahorí.