Main Content

Brown sa hnevá na vedenie LA Kings za nepochopiteľný krok. Jeho vzťah s Kopitarom to však neovplyvní

utorok, 5. júl 2016 14:05 | Autor: Dávid Lech

Brown sa hnevá na vedenie LA Kings za nepochopiteľný krok. Jeho vzťah s Kopitarom to však neovplyvní
Brown sa hnevá na vedenie LA Kings za nepochopiteľný krok. Jeho vzťah s Kopitarom to však neovplyvní | zdroj: © TASR

Ako kapitán doviedol Los Angeles Kings k dvom Stanley Cupom. Patril medzi miláčikov publika, no vedenie klubu sa rozhodlo spraviť nečakaný krok. Zbavilo ho kapitánskeho „céčka“ a toto rozhodnutie sa mu vôbec nepozdáva.

Vedenie Los Angeles Kings si ho v roku 2003 vybralo na drafte z celkového trinásteho miesta. Hneď v sezóne 2003/2004 odohral 31 duelov v prvom tíme a po výluke sa od ročníka 2005/2006 stal trvalou súčasťou kalifornského celku. Onedlho Dustin Brown prežil životný ročník, keď v sezóne 2007/2008 pozbieral 60 kanadských bodov (33+27), čo je doposiaľ jeho najlepší individuálny výkon v NHL.

Po tejto sezóne bol menovaný kapitánom tímu. Po ôsmich sezónach mu ale z dresu nášivka s kapitánskym „céčkom“ zmizla. 31-ročný krídelník sa cíti byť ukrivdený. „Cítim, že som pri vedení tímu odviedol dobrú prácu. Posledných niekoľko rokov to síce nie je ideálne a čaká nás veľa námahy, aby sme sa dostali tam, kde chceme byť,“ povedal rázne americký hokejista, ktorého výkonnosť rok čo rok klesá a len nedávno sa špekulovalo o tom, že vedenie Kings ho vyplatí zo zmluvy. Generálny manažér Dean Lombardi si myslí, že po tom, čo na Browna nebude vyvíjaný tlak ako na kapitána tímu, jeho výkony opäť vzrastú.

Faktom ale ostáva, že ako kapitán doviedol svoj tím k dvom Stanley Cupom a je vo veku, kedy môže hrať ešte niekoľko rokov na vrcholovej úrovni. Samotný hráč navyše po pozícii kapitána naďalej túžil. „Pamätám si, v akej pozícii bol náš klub, keď som bol menovaný kapitánom. Nebol to pekný obraz. To, čo som dokázal dosiahnuť s týmto tímom s pomocou mnohých spoluhráčov je podľa mňa skvelé a cítil som, že som schopný to opäť dokázať,“ cituje slová sklamaného Američana web espn.go.com.

Po novom bude kapitánom tímu Slovinec Anže Kopitar, ďalšia ikona súčasného kádra „kráľov.“ Ten po svojom vymenovaní v kapitánskej funkcii médiám povedal, že sa obáva či to nenaštrbí jeho vzťah s Brownom, s ktorým sú veľmi dobrí priatelia. Americký hokejista, ktorého cap hit bude zaťažovať platový strop Kings až do leta 2022 sumou 5,875 miliónov USD, sa ale na svojho spoluhráča nehnevá, v žalúdku mu leží samotné vedenie tímu. „Myslím si, že Kopi bude skvelým kapitánom. Som s ním od jeho vstupu do ligy a myslím, že si s touto situáciou poradí. Mám v neho všetku vieru sveta, že Kopi je tým správnym človekom, no z môjho pohľadu nie som spokojný s týmto rozhodnutím.

Podľa dostupných informácií mal dôrazný útočník v minulosti konflikt s hlavným koučom Darrylom Sutterom, čo mohlo zavážiť pri výbere nového kapitána: „Rozumiem tomuto rozhodnutiu a rešpektujem ho. Problémom je len to, ako k tomu došlo. Postavili ma do nepríjemnej situácie. Bola to skutočne horká pilulka. Toto rozhodnutie bolo úplne mimo moju kontrolu, pretože o tom rozhodol manažment – nebolo to ani o hlasovaní hráčov. A je to tak asi dobré, bolo by to ešte ťažšie, keby ma z funkcie odvolali spoluhráči,“ otvorene priznáva Američan, ktorý jedným očkom stále poškuľuje po novom tíme. V rozhovore totiž priznal, že vzťahy s vedením rozhodne nemá „ružové.“

Pokles svojej výkonnosti si ale sám dobre uvedomuje a v novej sezóne sa chce zamerať predovšetkým na výrazne vylepšenie svojho herného prejavu. „Užíval som si tú zodpovednosť, no či už budem mať „C“ na hrudi alebo nie, stále na seba budem vyvíjať tlak, aby som bol lepší a lepši, pretože nie som stotožnený byť len „v poriadku.“ Ak sa uspokojíte so svojou hrou, veľmi rýchlo opustíte túto ligu,“ uzatvára svoje rozprávanie.