Main Content

Talentovaný mladík si zrejme zabuchol dvere v Manchestri City. Môže za to alkohol

pondelok, 29. august 2016 14:34 | Autor: Timotej Gašper

Talentovaný mladík si zrejme zabuchol dvere v Manchestri City. Môže za to alkohol
Talentovaný mladík si zrejme zabuchol dvere v Manchestri City. Môže za to alkohol | zdroj: Instagram, TASR

Manchesterský klub vstupuje do nového týždňa s nie príliš pozitívnymi správami. Ešte len 19-ročná nádej klubu bola totižto zadržaná a obvinená z jazdy pod vplyvom alkoholu.

Bersant Celina je rodákom z bývalej Juhoslávie, no od útleho veku žil v Nórsku. Skauti Manchestru City si jeho nevídaný talent všimli ešte v rokoch 2011-2012, kedy teenager hrával za mládežnícke výbery Stromsgodsetu, kde svoje nadanie mimochodom ukázal aj Martin Odegaard.

V júli 2012 sa tak „Citizens“ rozhodli pre trvalý prestup vtedy ešte len 15-ročného nórskeho mladíka, ktorého okamžite zaradili k výberu do 18 rokov. Na Eastlands predvádzal Bersant úžasný progres a už v minulom roku hrával v tíme City U23 a teda v mládežníckej verzii Premier League. Celkovo odohral Celina za „The Sky Blues“ 43 duelov, v ktorých sa prezentoval 19 gólmi a v poslednej dobe sa často objavoval aj na súpiske prvého tímu.

Najnovšie správy o mladej hviezdičke „Citizens“ sa však výrazne líšia od tých, ktoré sme o ňom počuli doteraz. Len včera večer sa na povrch dostala správa, ktorá odhalila kriminálny čin stále ešte len 19-ročného kmeňového hráča Manchestru City. Kým sa však tento zločin prevalil, poslalo vedenie „The Sky Blues“ mladého útočníka na ročné hosťovanie do Twente Enschede.

Spáchal ho ešte začiatkom tohto mesiaca, keď bol v neskorých nočných hodinách zadržaný políciou v centre Manchestru. Mladík sa po hádke s priateľkou vybral z nočného klubu pod značným vplyvom alkoholu rovno vo svojom krásnom Mercedese. Rozzúrená polovička nadanému útočníkovi nič nedarovala a o pol štvrtej ráno naňho zavolala miestnu policajnú hliadku. Po vykonanej dychovej skúške sa u hráča Manchestru City zistilo takmer dvojnásobné prekročenie legálnej hranice alkoholu v krvi za volantom. Dostal pokutu vyše 3 tisíc libier a zákaz šoférovania na 12 mesiacov, no čo je horšie, Bersant Celina možno práve teraz stratil nádej presadiť sa v budúcnosti pod striktným Pepom Guardiolom. Otázne je tiež to, ako ho potrestá Twente, v ktorom hosťuje.