Main Content

Paul Scholes tvrdo kritizuje Premier League: „V Anglicku hrajú len traja svetoví futbalisti!“

streda, 7. september 2016 13:21 | Autor: Timotej Gašper

Paul Scholes tvrdo kritizuje Premier League: „V Anglicku hrajú len traja svetoví futbalisti!“
Paul Scholes tvrdo kritizuje Premier League: „V Anglicku hrajú len traja svetoví futbalisti!“ | zdroj: © TASR

Väčšina športových priaznivcov označuje anglickú Premier League ako najlepšie futbalovú ligu sveta. Legenda Manchestru United si však myslí presný opak.

Jeden z najväčších velikánov histórie klubu prežil na Old Trafforde celú kariéru. Do mládeže prišiel Paul ešte v roku 1991, keď mal 17 rokov. O tri roky neskôr sa už natrvalo stal hráčom prvého tímu „Red Devils“, za ktorý nastúpil na ohromných 696 zápasov vo všetkých súťažiach. Brit tiež v červenom drese získal desiatky trofejí a dlho bol označovaný za najlepšieho stredného záložníka sveta.

Ešte počas aktívnej hráčskej kariéry začal plniť aj funkciu asistenta trénera vo výbere United do 23 rokov. Keď po dlhých 19 rokoch zavesil kopačky na klinec, bol dokonca pomocným trénerom v A-tíme, no v tejto funkcii vydržal len pár týždňov. Aktuálne je Scholes už tretí rok vlastník maličkého klubu Salford City, kde sa narodil a zažil prvé kontakty s loptou.

Vychýrený tank zo stredu poľa bol vždy veľkým srdciarom United, no po nedávnom rozhovore pre The Guardian si určite znepriatelil veľké percento jeho priaznivcov. „Počujete od ľudí, že anglický futbal je najlepší široko-ďaleko. Je to však veľké klamstvo, pretože všetko dobré je inde. Španielska liga je podľa mňa oveľa lepšia, v Nemecku sú zas lepšie mančafty a o Serii A koluje mienka, že je to nenáročná mafiánska a nudná liga. Anglická PL od nej však až tak neuteká,“ vyjadril Scholes svoj postoj ku kvalite líg a samozrejme ostro zaútočil na súťaž, kde prežil celú kariéru.

V interview pre britský plátok pokračoval a servítku si pred ústa veru nedával. „Futbal v Anglicku musí prejsť do novej doby a urobiť veľký krok dopredu. Kevin De Bruyne, David Silva a Sergio Aguero sú jediní hráči, ktorí sa držia na svetovej úrovni. Všetci ostatní TOP futbalisti hrajú v iných ligách. Tak ospevované anglické kluby dokázali za posledných 10 rokov vyhrať Ligu majstrov len dvakrát,“ doplňa.

Na Paula Scholesa sa po tomto rozhovore vzniesla obrovská vlna kritiky, no pravdou je, že ak toto vypustí z úst jedna z najväčších legiend Premier League, niečo na tom pravdepodobne bude.