Main Content

Mal by José Mourinho posadiť na lavičku svojho kapitána?

pondelok, 19. september 2016 10:21 | Autor: Jakub Vaverka

Mal by José Mourinho posadiť na lavičku svojho kapitána?
Mal by José Mourinho posadiť na lavičku svojho kapitána? | zdroj: © TASR

Manchestru United sa nedarí, po prehre v derby so City prišlo zaváhanie v pohárovej Európe a následne ďalšia ligová prehra. Nikto, kto má niečo spoločné s Red Devils momentálne nemôže byť spokojný.

Obetným baránkom by mohol byť v tomto prípade kapitán Manchestru United Wayne Rooney. Muž, ktorý sa nedávno predstavil s anglickou reprezentáciou v Trnave v kvalifikácii MS 2018, nepredvádza výkony, ktoré by od neho fanúšikovia očakávali. Rooney sa v prebiehajúcej sezóne zapísal do streleckej listiny v šiestich zápasoch iba raz, prihral síce na tri góly, ale verejnosti sa to stále máli.

Silnejú preto hlasy, že hráčom, ktorého by mal Mourinho zo zostavy na najbližšie obdobie vynechať je práve populárny „Wazza“. Už pred úvodom ročníka portugalský tréner deklaroval, že do Rooneyho vkladá veľké nádeje a ponúkne mu na ihrisku potrebnú voľnosť, avšak pravdou je, že Red Devils pod taktovkou čísla 10 na ihrisku pôsobia ťažkopádne, spomalene a bezmyšlienkovito.

Samozrejme, Rooney už nie je najmladší, má 30 rokov, ale tridsiatka rozhodne nie je dôvodom na ospravedlnenie jeho doterajších slabých výkonoch. Prehra so City (1:2), s Feyenoordom (0:1, i keď Rooney nehral) a aktuálne s Watfordom (1:3) sú veľkými výkričníkmi. Nabitý tím Manchestru United chcel v aktuálnom ročníku bojovať o trofeje, týmto spôsobom to nepôjde.

Aby sme boli objektívni, v aktuálnom tíme Devils hrá pod svoje možnosti hneď niekoľko hráčov. Okrem Rooneyho možno spomenúť belgického záložníka Marouanea Fellainiho či najdrahšieho hráča v histórii futbalu Paula Pogbu. V posledných zápasoch strelecky mlčal aj švédsky ostrostrelec Zlatan Ibrahimovič.

Jedno je isté, Mourinho musí niečo zmeniť. Ligová súťaž a pohárové zápolenia pokračujú v rýchlom tempe a veľmi rýchlo sa môže stať, že Devils budú z hry o trofeje von. Posadenie kapitána sa javí byť ako najviac logický ťah, prospelo by hráčovi, prospelo by aj tímu, navyše pozíciu kapitána na ihrisku by prebral v tom momente niekto iný a mužstvo by mohlo získať nový impulz.

 Na druhej strane, keď ostane kapitán mužstva na lavičke z výkonnostných dôvodov, môže to narušiť celkovú štruktúru tímu a výkony môžu byť ešte biednejšie. Josého Mourinha čaká náročná úloha, avšak má dostatok skúseností na to, aby niečo vymyslel. Pomôcť by mu mohli slová legendárneho trénera Sira Alexa Fergusona, ktorý zvykol hovoriť, že žiaden hráč nie je väčší ako Manchester United.

Odporúčané články