Main Content

Jurčov paradox: Operácia mu znemožnila trénovať, napriek tomu mu to môže pomôcť

nedeľa, 2. október 2016 18:30 | Autor: Dávid Lech

Jurčov paradox: Operácia mu znemožnila trénovať, napriek tomu mu to môže pomôcť
Jurčov paradox: Operácia mu znemožnila trénovať, napriek tomu mu to môže pomôcť | zdroj: © TASR

Tomáš Jurčo kvôli rekonvalescencii po operácii zmešká úvodné týždne novej sezóny. Napriek tomu tvrdí, že nevyhnutný chirurgický zákrok by mu mal v jeho kariére paradoxne pomôcť.

Tomáš Jurčo to v posledných dvoch sezónach v organizácii Detroitu Red Wings vôbec nemá ľahké. Už niekoľkokrát bol za svoje výkony chválený, no napriek tomu nikdy nedostal v prvom tíme dostatok priestoru potvrdiť svoje kvality. V poslednom ročníku nastúpil len do 44 stretnutí, v ktorých pozbieral 6 bodov za bilanciu 4+2. Rok predtým sa do štatistík zapísal celkom osemnásťkrát v 63 dueloch.

V auguste ale slovenský hokejista podstúpil operáciu bolestivého chrbta, ktorý mu znepríjemňoval život niekoľko posledných sezón. Problémy s chrbtom sa začali prejavovať počas letnej prípravy už aj veľkou bolesťou v nohe, Jurčo sa poradil s lekármi a tí mu odporučili podstúpiť chirurgický zákrok, ktorý mal jeho problémy vyriešiť.

Na Slovensku som bol na magnetickej rezonancii a rozprával som s viacerými doktormi. Tí mi tvrdili, že operáciu je pre mňa najlepšou možnosťou,thehockeynews.com cituje slová 23-ročného krídelníka. Podľa tvrdenia košického rodáka bolesť pominula a mladý hokejista môže pomaly začať s rehabilitáciou a prípravou na nový ročník, do ktorého by mal naskočiť podľa lekárskych odhadov v novembri.

Paradoxom je, že operácie hráčsky rozvoj väčšinou pribrzdia, Jurčo ale tvrdí, že bez bolesti chrbta môže podávať omnoho lepšie výkony. „Je to pre mňa ako keby nový štart, hoci do sezóny nastúpim trochu neskôr, aby som sa presvedčil, že som skutočne v poriadku.“ 186 centimetrov vysoký krídelník sa dostal do posledného roka svojho kontraktu a nová sezóna tak bude pre neho veľmi kľúčová.

Ak sa chce mladý Slovák udržať v organizácii Detroitu Red Wings či v NHL, potrebuje si získať priazeň kouča Jeffa Blashilla a potvrdiť svoj nespochybniteľný ofenzívny talent. K tomu ale potrebuje taktiež dostatok priestoru na ľade. Po úspešne absolvovanej operácii by to Jurčo mal zvládnuť. Predpoklady na to rozhodne má.