Main Content

KURIOZITA: Ak nastúpi, Barcelona bude musieť Manchestru City zaplatiť takmer milión eur

streda, 19. október 2016 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

KURIOZITA: Ak nastúpi, Barcelona bude musieť Manchestru City zaplatiť takmer milión eur
KURIOZITA: Ak nastúpi, Barcelona bude musieť Manchestru City zaplatiť takmer milión eur | zdroj: © TASR

Dnes je na programe šláger skupinovej fázy Ligy majstrov medzi FC Barcelona a Manchestrom City. Ak sa na ihrisko dostane talentovaný stredopoliar Denis Suarez, budeme svedkami absurdnej situácie. Katalánci by v tom prípade zaplatili Sky Blues takmer milión libier.

Denis Suarez, ktorý sa v lete po niekoľkých rokoch vrátil z konkurenčného Villarrealu do FC Barcelona, bol v minulosti členom mládežníckej akadémie Manchestru City. Jeho aktuálny kontrakt obsahuje klauzulu, ktorá vyčarí úsmev na tvári všetkým na Etihad Stadium.

Ak totiž šikovný stredopoliar proti anglickému celku dnes večer nastúpi, Barcelona bude musieť Sky Blues zaplatiť pokutu 800 000 eur, v prepočte na libry 720 tisíc. Podľa správ zo španielskych denníkov AS a Mundo Deportivo bude dostávať Manchester City za každých desať odohratých Suarezových zápasov v Barcelone rovnakú čiastku.

Denis Suarez má momentálne na svojom konte deväť odohratých zápasov v tíme Blaugranas, jubilejné desiate stretnutie ho môže čakať práve dnes, ak mu dá kouč Luis Enrique na ihrisku priestor. Portál 90min.com tvrdí, že štart Suareza je nepravdepodobný, pretože Barca môže rátať s Iniestom, Rakitičom, Busquetsom či Gomesom.

Na tom však nezáleží, či už totiž Suarez odohrá desiaty zápas za Barcelonu dnes, o pár dní alebo o mesiac, Manchester City vyššie spomínanú sumu podľa všetkého dostane. Kuloárne informácie tvrdia, že barcelonskí právnici pracujú na odstránení tejto klauzuly, ale ich snaha by mala byť minimálne nateraz márna.