Main Content

Toto slovenský futbal ešte nezažil, v Taliansku štyria naši strelci v jednom zápase

utorok, 25. október 2016 11:53 | Autor: Filip Chudý

Toto slovenský futbal ešte nezažil, v Taliansku štyria naši strelci v jednom zápase
Toto slovenský futbal ešte nezažil, v Taliansku štyria naši strelci v jednom zápase | zdroj: STARS & FRIENDS Slovakia

Zo slovenského pohľadu výnimočný zápas sa odohral v Taliansku. Nielenže v ňom nastúpili naši štyria talentovaní mládežnícki reprezentanti, ale každý z nich dal aj gól.

Vo víkendovom stretnutí 6. kola talianskej A-skupiny juniorskej súťaže Primavera medzi Sampdoriou Janov a Hellasom Verona prišlo zo slovenského pohľadu k veľmi zaujímavej situácii. V tomto stretnutí totiž nastúpili proti sebe až štyria slovenskí mládežnícki reprezentanti.

V drese Sampdorie Janov sa predstavili Denis Baumgartner a Michal Tomič. Obaja odišli do tohto klubu zo Senice. Aktuálne 18-ročný Baumgartner, ktorý hrával v minulosti aj v Nitre, prestúpil do Janova už pred dvomi rokmi, 17-točný Tomič, ktorý začínal s futbalom v Myjave, je v Sampdorii od februára tohto roku. Proti nim stáli vo farbách Hellasu Verona 18-roční Ľubomír Tupta a Šimon Štefanec. Prvý menovaný je v už Taliansku dva roky, keď sa na tam dostal cez Jarovnice, Sabinov a Prešov, druhý v Hellase hosťuje zo Slovana, kam prestúpil zo Žiliny.

No nielenže všetci štyria proti sebe nastúpili, ale každý z nich pri gólovej prestrelke 3:3 dal aj gól. Hellas Verona a Sampdoria Janov sú jediné dva tímy v A-skupine Primavery, ktoré od začiatku sezóny ešte neprehrali. V tabuľke strelcov sú Štefanec s Tuptom so 6 gólmi na delenom štvrtom mieste.